Srbačka Sloga nanijela prvi poraz bivšem prvoligašu: Omarska najavila žalbu

Darko Pašagić
Srbačka Sloga nanijela prvi poraz bivšem prvoligašu: Omarska najavila žalbu

BANjALUKA - Fudbaleri Sloge iz Srpca u derbiju četvrtog kola Druge lige Republike Srpske, grupa zapad savladali su Omarsku sa 3:1 i tako bivšem prvoligašu nanijeli prvi poraz poslije tri startne pobjede.

Najviše uzbuđenja bilo je u 82. minutu kada je nesigurni sudija Petar Tepić iz Čelinca pokazao tri crvena kartona, dva domaćinu i jedan gostujućim igračima. To je bio razlog za reakciju iz Omarske koja je izdala saopštenje i najavila žalbu zbog toga što je arbitar bezrazložno dao crveni karton Branku Rosiću te traže poništavanje istog. 

- Ni na koji način ne želimo da umanjimo pobjedu domaće ekipe. Gledajući dešavanja na terenu, naša ekipa nije realizovala najmanje sedam situacija koje su bile očigledne prilike za postizanje pogodaka i sami smo krivi što nismo ubjedljivo pobijedili. Sporna je situacija iz 75. minuta u kojoj je sudija prvo priznao pogodak naše ekipe, zatim ga poništio, a ono što nam posebno smeta jeste isključenje Branka Rosića koji je najbolji igrač ekipe i strijelac lige. Na snimku se jasno vidi da isti ne učestvuje u “tuči na terenu”, štaviše, smiruje situaciju te odlazi na osvježenje kod protivničke klupe - navodi se u saopštenju Omarske.

Poraz Omarske iskoristio je Proleter iz Teslića, koji je na svojoj “Radolinci” savladao Crni vrh iz Jaružana i zasjeo na prvo mjesto.

U grupi istok odgođena su dva susreta i to u Rogatici između Mladosti i Stakorine te u Srebrenici između Gubera i Budućnosti iz Pilice. U preostalih šest, pet ubjedljivih pobjeda domaćina i neočekivano slavlje Zadrugara iz Donjeg Crnjelova na gostovanju kod Podrinja u Janji. Najviše golova bilo je u duelu dva Jedinstva, gdje je domaćin iz Roćevića bio bolji od imenjaka iz Broca sa 8:2.

Parovi narednog kola, koje se igra u subotu i nedjelju, 6. i 7. septembra: grupa zapad, peto kolo: Naprijed - Dubrave, Gorica - Sloga (T), Brdo - Željezničar (D), Alfa Modriča - Čelinac, Crni vrh - Proleter (T), Omarska - Tekstilac, Polet 1926 - Borac (Š), Lauš - FSA Prijedor, Sloga (S) slobodna, grupa istok, četvrto kolo: Jedinstvo (BR) - Mladost (G), Ilićka 01 - Vlasenica, Hercegovac - Proleter (D), Glasinac 1936 - Napredak (DŠ), Zadrugar (DC) - Rudar 1925, Budućnost (P) - Podrinje (J), Stakorina - Guber, Jedinstvo (R) - Mladost (R).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana