Spremite se za projekat "Barsa 2030"!

Glas Srpske
Spremite se za projekat "Barsa 2030"!

BARSELONA – Barselonin magacin je pun robe. Dobre robe, ali skupe. Klub trenutno jeste u finansijskim problemima, alu budućnost obećava svjetlo na kraju tunela.

Utakmica na "Parku prinčeva" protiv PSŽ-a predstavljala je ovjeru mature Paua Kubarsija. Mladi Barselonin defanzivac uspio je da na megdanu kod šampiona Francuske zaradi prelaznu ocenu, te je potvrdio da je sa 17 godina već zreo za izazove koje nosi fudbal na najvišem svjetskom nivou.

Istovremeno, izdanak La Masije rođen 2007. godine nametnuo je ponovo priču o novom ugovoru. Uspio je mladi štoper u Gradu svjetlosti da parira igračima kakvi su Kilijan Mbape i Usman Dembele, te je ponovo probudio katalonsku javnost koja praktično na dnevnom nivou prati dešavanja oko pregovora kluba i fudbalera usljed činjenice da aktuelni sporazum sadrži otkupnu klauzulu od samo 10.000.000 evra.

Ipak, povoda za strepnju Barseloninih navijača nema, jer su fudbaler i klub pokazali želju da ugovor bude revidiran, te su pregovori nastavljeni u pozitivnom smjeru uz nagovještaj da bi epilog mogao da se ozvaniči parafom već do kraja sezone. Pred Barselonom i Kubarsijem su pregovori tokom kojih će biti potrebno da se razriješi niz detalja, međutim zamisao Katalonaca je da u što kraćem roku bude postignut dogovor kako bi bila izmijenjena otkupna klauzula i na aktuelnu bile dopisane dvije nule. Novi sporazum o saradnji, kojim bi cijena igrača bila podignuta na milijardu evra, u projekcijama Katalonaca je samo prvi korak, jer bi defanzivac pošto postane punoljetan potpisao ugovor na pet godina. Realizacijom ovog plana, klub sa "Nou kampa" bi osigurao talentovanog štopera do 2030. godine, a ovakav model već je primijenjen u slučaju Lamina Jamala, Kubarsijevog klasića.

Podsjetimo, Jamalov ugovor je revidiran u oktobru kada je sa supertalentovanim krilom dogovorena saradnja do 2026. godine. Dogovor sa biserima "klase 07" korak je ka kreiranju okosnice Barselone praktično za deceniju koja slijedi, te je jasno zašto ovaj projekat među Kataloncima zavrijeđuje posebnu pažnju, ali tek prva polovina 2025. godine će donijeti krajnju realizaciju cilja.

Jamal

Sportski direktor Barselone Deko istakao je da su planovi za Lamina Jamala vezani na znatno duže staze.

- Produžićemo ugovor sa Jamalom kada napuni 18 godina. Imamo sa njim dogovor za narednih osam godina - rekao je Deko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana