Sprema se spektakl, sve manje ulaznica za meč Borac -PAOK

D.P.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Direktor Fudbalskog kluba Borac Dejan Čato u izjavi za "Glas Srpske" istakao je da će Gradski stadion u Banjaluci biti pretijesan da primi sve one koji žele da u srijedu od 21 čas gledaju revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu Šampiona između Borca i PAOK-a.

Ulaznice za ovaj duel u kojem će "crveno-plavi" pokušati da nadonade minus iz prvog meča (2:3) puštene su u prodaju dan prije odigravanja okršaja u Solunu, ali po njegovim riječima prodaja je za sada prevazišla sva očekivanja.

- Od utorka do petka ulaznice su se mogle kupiti samo u zvaničnoj klupskoj prodavnici kod Narodnog pozorišta Republike Srpske i to samo naši navijači koje posjeduju članske karte. Broj karata po osobi je bio limitiran na četiri. I pored toga prodano je blizu 2.000 ulaznica. Od petka su one u slobodnoj prodaji, a osim ovog mjesta mogu se nabaviti biletarnici na zapadnoj tribini Gradskog stadiona – naglasio je Čato.

Za ovaj meč štampano je ukupno 7.200 ulaznica (2.600 za zapadnu po cijeni od 30 maraka, sektori A i D, te 40 sektori B i C i 4.600 za istočnu tribinu po 20 maraka).

- Ukoliko se prodaja nastavi dosadašnjom dinamikom u što ne sumnjam, vjerujem da već u ponedjeljak, dva dana prije utakmice nestati ulaznica. Interesovanje je stvarno ogromno, pogotovo za simpatizere kluba koji žive izvan Banjaluke. Dosta ljudi zove u klub da rezerviše karte. Pokušaćemo da im svima izađemo u susret. Ono što sa sigurnošću mogu da lažem da je kapacitet Gradskog stadiona i nekoliko puta veći sigurno bi u srijedu bio ispunjen do posljednjeg mjesta – nastavio je Čato.

Od ranije je poznato da je Evropska fudbalska federacija zabranila grčkom klubu da na gostujućim utakmicama na međunardnoj sceni imaju podršku sa tribina.

- Na to su nas upozorili i iz PAOK-a i preduzimamo sve mjere da se slučajno na tribinama Gradskog stadiona pojavi grupa navijača tima iz Soluna u "crno-bijelim" bojama. Njihove pristalice su bratskim odnosima sa navijačima beogradskog Partizana, zato i sa te strane moramo biti i te kako oprezni, jer ne želimo da se desi bilo kakav incident na revanš utakmici – istakao je Čato i dodao da će sjeverna tribina kao i ranije biti rezervisana za domaće navijače, kojima se još jednom zahvalio na podršci koju su pružili Borcu prilikom prvog meča u Solunu.

Ukoliko bi se desilo da Borac eliminiše PAOK u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i susret trećeg kola protiv boljeg iz duela švedskog Malmea i KI Klaksvika sa Farskih ostrva biće odigran na Gradskom stadionu.

- Svakodnevno radimo na ispunjavanju uslova i ljestvicu stalno podižemo naviše. U ovom trenutku je sigurno da bi sve mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona, pa čak i plej-of rundu mogli igrati na našem stadionu, kao i mečeve grupne faze u Ligi konferencije, možda i Ligi Evrope – rekao je direktor Borca Dejan Čato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana