Špica: Borac ima šansu da pobijedi Austriju

Srna
Špica: Borac ima šansu da pobijedi Austriju

BEČ - Fudbalska legenda banjalučkog Borca Damir Špica rekao je Srni da ovaj klub ima šansu da pobijedi bečku Austriju i da se kasnije, uz dozu sreće, fudbalskog umijeća i ozbiljnosti, plasira u Ligu konferencija, što bi mnogo značilo za fudbal i sport u Republici Srpskoj.

Špica je istakao da je Borac igrao korektno u Beču protiv Austrije gdje je poražen minimalno sa 1:0.

-Borac na osnovu prikazanog ima šansu da prođe dalje, jer lopta je okrugla. A u revanšu biće i pun stadion u Banjaluci. Na tom meču Borac će morati da igra ozbiljno, mirno i odgovorno od početka da se tokom utakmice postigne taj jedan gol kojim bi bio nadoknađen zaostatak. Dakle, imamo šansu jer je ekipa u Austriji pokazala želju i htijenje da ide dalje. Što kažu, isprsili su se ozbiljnom timu koji je jedan od najboljih u Austriji pored Red bula i Rapida - rekao je Špica.

On je ukazao da će utakmica u Banjaluci upravo zbog minimalnog zaostatka biti teža za “Borac”, čiji prvotimci moraju biti oprezni u smislu da ne dozvole da prime neki gol.

-Ako se to desi, onda će biti teško - rekao je Špica, koji je kao kapiten Borca osvojio Kup Jugoslavije 1988. godine pobjedom nad beogradskom Crvenom zvezdom.

Konstatovao je da bi za Borac, Banjaluku, Srpsku, pa i BiH mnogo značio ulazak u Ligu konferencija, jer bi to klubu donijelo znatan i potreban finansijski podsticaj.

-Banjaluka bi se u fudbalskom smislu dodatno probudila, jer bi se poslije dosta vremena ponovo oživjela ta neka evropska fudbalska priča u gradu na Vrbasu - rekao je Špica.

On je ocijenio da Borac zbog svog uspjeha u ligaškom takmičenju na nivou BiH i u Evropi treba što više da ulaže u mlade fudbalere i mlađe kategorije, kojima treba dati šansu.

-Mlade fudbalere treba istrpjeti i dati im šansu da se pokažu da bismo kasnije imali tim čiju bi okosnicu činili domaći igrači. Takvi sportisti mogu da više osjete svoj klub, grad i navijače. A onda će sigurno biti mnogo bolje. Na primjer, u mojoj generaciji bilo nas je šest ili sedam iz Borčeve škole fudbala - rekao je Špica i dodao da strani fudbaleri, koji dolaze u Borac moraju biti kvalitetni.

FK Borac iz Banjaluke izgubio je od FK Austrija iz Beča u prvom meču drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu konferencija.

Austrijski tim pobijedio je rezultatom 1:0, a strijelac je bio Haris Tabaković u posljednjem minutu utakmice.

Revanš se igra na Gradskom stadionu u Banjaluci u četvrtak, 3. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana