Spektakl u Boriku pripao pekari Bakal

Darko Pasagić
Foto: GS

BANjALUKA – Pekara "Bakal" pobjednik je 48. tradicionalnog turnira u malom fudbalu "Borik 2023" pošto je u finalu seniorske smotre savladala prošlogodišnjeg šampiona Kafe bar "Kajak" sa 3:1.

Njima je osim pobjedničkog pehara pripala i novčana nagrada u iznosu od 23.000 maraka, dok se finalista morao zadovoljiti sa 2.000 maraka.

Finalni okršaj donio je pregršt atraktivnih poteza majstora "petoparca", a završen je trijumfom "mlađe garde", koja je onemogućila dvojicu igrača "Kajaka" da po deveti put podignu pobjednički pehar u seniorskoj konkurenciji. Naime, Darko Milanović i Igor Mirković za sada su zajedno na tronu sa Željkom Dragoljević i sva trojica su po osam puta osvajali ovaj turnir.

Činilo se da će u tome uspjeti jer je Kafe bar "Kajak" u ranoj fazi preko slovenačkog internacionalca Alena Fetića stigao do prednosti. Međutim, to nije pokolebalo igrače Pekare "Bakal", koji su do poluvremena golovima Nikole Turanjanina i Vladimira Arsića uspjeli da u potpunosti preokrenu rezultat. Završni udarac zadao je Luka Bobić, a pogotku je prethodila prava majstorija Andreja Bosnića, koji se sjajno i to petom oslobodio svog čuvara Đorđa Kaurina.

Za pobjedničku ekipu nastupali su: Staša Baštić, Luka Bobić, Andrej Bosnić, Ljubiša Nikodinović, Danko Radić, Vladimir Arsić, Nemanja Milaković, Mihajlo Amidžić, Nikola Turanjanin, Viktor Vrebac i Sergej Latinović. Za najboljeg igrača proglašen je Turanjanin iz pobjedničke ekipe, njegov saigrač Nemanja Milaković dobio je nagradu za najboljeg golmana, dok je prvi strijelac turnira bio Slaviša Maksimović (Kafe bar "Kajak").

-Drago mi je zbog pehara i priznanja, ovo je bilo naše prvo finale. Svi smo tu negdje generacija i ove godine smo došli do kraja. Želio bih da čestitam saigračima, zasluženo smo pobijedili. Pohvalio bih protivničku ekipu, znali smo da su oni 10-15 godina najbolja ekipa na tom turniru. Imaju specifičnu igru koju je jako teško braniti, međutim mislim da smo mi to na mladost i trku izvukli- rekao je Turanjanin.

Najperspektivniji igrač je Nikša Blagojević, dok je nagrada za fer-plej pripala ekipi Malo društvo. Rukovodilac turnira Jovica Keserović, prezadovoljan je finalnim danom, ali i kompletnom smotrom.

- Ono što svakako sve nas raduje je činjenica da se iz godine u godinu povećava interesovanje za ovu smotru, koja će za 2025. doživjeti 50. izdanje. Ne samo ekipa, već i gledalaca u banjalučkom "hramu sporta". Na ovom finalu bio je ih stvarno impozantan broj. Pošto nije bilo dovoljno mjesta na tribinama finalne okršaje su pojedini posmatrali na stepenicima i sa gelendera i to je ono što daje dodatni čar. I mi se sa svoje strane maksimalno trudimo da se što više uklapamo u moderne trendove i siguran sam da bi svaka naredna smotra trebala da bude sve bolja i bolja. Ono što je bitno istaći da smo odam po okončanju finalnog susretak, koji je donio pravi užitak za ljubitere "petoparca" počeli sa pripremama za "Borik 2024" – naglasio je Keserović. 

Rezultati finala

Posljednjeg dana 48. tradicionalnog turnira u malom fudbalu "Borik 2023" odigrani su finalni susreti u svim starosnim kategorijama. Rezultati i strijelci: seniori: Pekara "Bakal" – Kafe bar "Kajak" 3:1 (Turanjanin, Arsić, Bobić – Fetić), U-16: Ski-klub "Ris" – Fulam 5:1 (Deket 2, Lajić,. Blagojević, Ristić – Radulović), U 14: Njukasl Junajted – Frizerski salon "Stevica" 0:3 (Tešić, Slijepčević, Bosnić), U-12: Šampioni 2011 – Sport bojs 3:2 (Lakić 2, Boškan – Jović, Railić), U-10: Omega bezbjednost – FK Mladost Kotor Varoš 5:1 (Bajić 2, Mi. Despotović 2, Gojković – F. Ponorac), veterani preko 50 godina: "Janković" Gornji Vijačani – Kozarska Dubica 1:4 (Ličina – Zdjelar 4), veterani preko 38 godina: "Garden" – "Bojan Milošević" Borac 83 3:1 (Vranješević, Andrić, Bajić – Tešić), seniorke: Hercegovka – Omega bezbjednost 4:3 (Nikolić 2, Denda, Husić – Vujadin 2, Trbojević).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana