Sloga u pohodu na prve bodove

Darko Pašagić
Sloga u pohodu na prve bodove

DOBOJ - Fudbaleri Sloge do prvih prvenstvenih bodova u novoj sezoni pokušaće da dođu u subotu od 17.30 časova u Tomislavgradu, gdje će biti gosti Posušja.

Izabranici Vlade Jagodića do sada su odigrali samo jedan meč (duel prvog kola protiv Zrinjskog u Mostaru odgođen) u kojem su na svojim “Lukama” poraženi od Sarajeva sa 1:3. S druge strane, Posušje je u prva dva kola ostvarilo maksimalan učinak savladavši na svom terenu Igman sa 1:0 i na gostovanju Slobodu sa 2:0.

- Porazu od Sarajeva kumovale su, prije svega, tehničke greške, odnosno taktički neodgovorna igra pojedinih fudbalera. Naravno, poraz na startu i to na svom terenu odmah sljedećoj utakmici daje još više na važnosti, naročito u psihološkom smislu. Nije sramota izgubiti od Sarajeva, ali ne na način na koji smo to mi uradili - još jednom se na poraz od tima sa “Koševa” osvrnuo Jagodić.

Po njegovim riječima, Posušje je za Slogu jedan od najnezgodnijih rivala u Ligi, pogotovo kada igra na svom terenu.

- Do sada smo igrali tri puta i sve tri puta smo poraženi, zato je realnost da očekujemo jako tešku utakmicu. Uz sve to, šest osvojenih bodova u prva dva kola njima je donijelo psihološki mir, a jasno je da je mladi kolega na klupi Posušja Duško Vranešević nastavio tamo gdje je stao njegov kolega Denis Ćorić u drugom dijelu prošle sezone. Međutim, vjerujem u svoje fudbalere. Imamo veoma kvalitetne igrače i ekipu i samo je pitanje trenutka kada ćemo proigrati. Ako ne budemo ponavljali greške kao protiv Sarajeva, očekujem dobar rezultat. Olakšavajuća okolnost za nas je i što je Posušje domaćin u Tomislavgradu, a mi najbolje znamo kako je biti domaćin u drugom gradu - nastavio je Jagodić.

Dobojlije neće biti kompletne u ovom susretu.

- Naše ljetošnje pojačanje Nemanja Đokić je na treningu zaradio distorziju zgloba i biće van terena od dvije do tri sedmice. Stefan Milosavljević je osjetio blagi bol u mišiću, krenuo je sa nama na put, a odluku o tome da li će biti u kombinaciji donijećemo pred samu utakmicu. Rekonvalescenti Milan Milanović i Dejan Vidić trenirali su redovno i na njih računam - dodao je Jagodić.

I ovo kolo neće biti odigrano kompletno, jer je na zahtjev Zrinjskog odgođen njihov domaći susret sa Radnikom, koji je trebalo da bude igran u ponedjeljak. U ostalim mečevima se sastaju: subota: Sarajevo - Igman (21 čas), nedjelja: Široki Brijeg - Velež (18.45), Borac - Sloboda (21), ponedjeljak: Sarajevo - GOŠK (21 čas).

Premijer liga

 

1. Sarajevo 2        2        0        0        6:2     6

2. Posušje 2        2        0        0        3:0     6

3. Radnik    2        1        1        0        2:1     4

4. Široki Brijeg 2        1        1        0        2:1     4

5. Zrinjski 1        1        0        0        4:1     3

6. Željezničar    2        1        0        1        2:2     3

7. Borac     0        0        0        0        0:0     0

8. Velež     1        0        0        1        1:2     0

9. Igman     1        0        0        1        0:1     0

10. Sloga    1        0        0        1        1:3     0

11. GOŠK  2        0        0        2        1:5     0

12. Sloboda 2        0        0        2        1:5     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana