Sloga u fantastičnom finišu stigla do pobjede nad GOŠK-om: Nestvaran preokret na “Lukama”

Darko Pašagić
Sloga u fantastičnom finišu stigla do pobjede nad GOŠK-om: Nestvaran preokret na “Lukama”

DOBOJ - Fudbaleri Sloge u fantastičnoj završnici susreta stigli su do tri boda u duelu protiv GOŠK-a (3:2), iako su do 72. minuta bili u rezultatskom zaostatku od dva gola.

Dobojlije su bile daleko bolji rival u prvih 45 minuta i pravo je čudo kako njeni napadači nisu uspjeli da realizuju neku od brojnih prilika. Već na samom otvaranju utakmice pokušali su Dejan Vidić i Toni Jović, ali nisu bili precizni. U 30. minutu poslije centaršuta Danila Šipovca Vidić je zahvatio loptu glavom, ali je promašio gol. U samom finišu prvog dijela susreta izgledne šanse imali su Šipovac i Jović, međutim rezultat se nije promijenio.

I na početku drugog dijela utakmice Dobojlije su imale više od igre. U 52. minutu šutirao je Zoran Karać s nekih 25 metara, ali je zamalo bio neprecizan. Kako to obično bude promašaji budu kažnjeni, a potop Sloge desio se u samo dva minuta. Prvo je u 53. minutu poslije asistencije Vasilija Radenovića mrežu Nemanje Šćekića zatresao Gabrijel Čoko, da bi već u 55. na 2:0 povisio Asmir Hasukić preciznim šutem sa 25 metara. Dva brzo primljena gola potpuno su ošamutila izabranike Vlade Jagodića, tako da su se u narednim minutima susreta za sve pitali igrači premijerligaša iz Gabele. Ipak, u 71. minutu poslije asistencije Jovića Srđan Grabež je postigao prvenac u dresu Sloge i smanjio na 1:2. U 88. minutu Jović se iskupio za promašaje iz prvog dijela utakmice i poslije asistencije Nikole Dujaković izjednačio na 2:2. Dobojlije su do cijelog plijena došli u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Dujaković je izveo korner, Vidić prebacio loptu glavom do Milana Milanovića koji je pogodio za 3:2.

- Ogromna pobjeda. Ovo su tri velika boda koja vrijede kao četiri, jer smo od 55. minuta bili u rezultatskom zaostatku od dva gola. Uspjeli smo to okrenuti i svaka pohvala za igrače i sve ljude u klubu. Nismo se uopšte smjeli dovesti u ovakvu situaciju, ali smo na kraju ipak nagrađeni za sav trud, red i rad od početka pripremnog perioda - naglasio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana