Sloga slavila protiv GOŠK-a

Mondo.ba
Foto: Mondo

DOBOJ - Sloga je upisala pobjedu u prvoj utakmici Nedima Jusufbegovića pred domaćom publikom. Dobojski premijerligaš je trijumfovao nad GOŠK-om i približio se timovima koji se nalaze van zone ispadanja.

Nasljednik Vlade Jagodića debitovao je na trenerskoj poziciji porazom u Doboju (2:1), a ovog vikenda je zajedno sa svojim izabranicima upisao prvu "trojku":

Poslije ove pobjede, treće u sezoni, tim sa Luka je i dalje u zoni ispadanja, ali je uhvatio priključak za timovima u "sigurnoj luci". Sloga je trenutno na 12 bodova, a samo jedan više ima Igman, prvi tim "iznad crte", a koji će u nedjelju u Konjicu dočekati Sarajevo, piše Mondo.

Trijumf Sloge dodatno dobija na značaju ako se zna kakav raspored čeka dobojske igrače do kraja 2024. godine. Između ostalog, u Doboj dolaze Zrinjski, Željezničar i Velež, gostuje se Sarajevu i Borcu... pa je jasno da je u duelima sa "davljenicima" i direktnim konkurentima za opstanak svaki bod kapitalan.

Ekipa iz Gabele bila je inferiorna u ovom duelu, bez pravog napadačkog učinka. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme, u kojem je Sloga iskoristila dvije šanse koje je stvorila i riješila ovaj meč.

Prvo je Dejan Popara u 27. minutu na desnoj strani "zakucao" loptu u mrežu nakon centaršuta Josipa Kvesića, da bi tik pred odlazak na odmor Slobodan Đekić pogodio glavom poslije jednog kornera, za konačnih 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana