Sloga "razbila" Sarajevo za perfektan niz

GS
Foto: FK Sarajevo

DOBOJ - Sloga je nastavila sa sjajnim partijama na domaćem terenu i savladala je Sarajevo 3:0. Dobojski tim je tako i drugi put u sezoni bio bolji od bordo tima a došao je do pete pobjede na svom terenu u isto toliko mečeva. Uz to su odlično zatvorili sve prilaze svom golu.


Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo fudbalerima Sloge. Iako je gostujući tim imao više loptu u posjedu, domaćin je bio mnogo konkretniji i opasniji i mogao je i do veće prednosti nakon prvih 45 minuta.

Sloga je povela u četvrtom minutu kada je sjajno kontru poveo Toni Jović. Krilni igrač je uposlio Dejana Vidića koji odlično reaguje i na drugoj utakmici protiv Sarajeva trese mrežu bordo tim.

Mogla je Sloga da u prvom dijelu dođe i do veće prednosti ali se istakao golman gostiju Šahinović. Sjajno je reagovao nakon pokušaja Ajdina Redžića i Tonija Jovića i zaustavio ke njihove udarce. Uz to dobojski tim je imao još jednu šansu preko raspoloženog Jovića čiji udarac je otišao preko gola.

I nastavak je počeo šansom domaćeg tima, ali se opet istakao Šahinović. 

Domaći tim je u 78. minutu krunisao konkretniju igru drugim golom. Nakon ubacivanja Nikole Dujakovića, u šesnaestercu se najbolje snašao Miloš Nikolić koji je glavom poslao loptu u mrežu. Mogla je Sloga i do 3:0 . Sjajnu kontru su izveli domaći a udarac Baranova je odbranio Šahinović. Ipak u finišu dobojski tim dolazi do 3:0. Baranov je uposlio Danila Šipovca koji rutinski pogađa a ova dva igrača su ušla u drugom dijelu.

Dobojlije oštećene

Sloga je oštećena na meču protiv Sarajeva. U prvom dijelu je sudijska trojka prekinula odličnu šansu za Tonija Jovića.

Signalizirannje ofsajd iako je loptu prema igraču domaćih uputio fudbaler gostiju. Takođe domaći su u 71. minutu tražili penal nakon što je Kvesić ubacio a igrača Sarajeva lopta pogodila u ruku. Sudija Bilbija je pokazao da se meč nastavi a procjena je bila da je ruka bila uz tijelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana