Sloga putuje na drugi dio priprema u Antaliju: Utakmicama do željene forme

Darko Dragičević
Foto: Rade Šešlak /FK Sloga

DOBOJ - Fudbaleri Sloge završili su prvu fazu priprema nakon koje im slijedi put u tursku Antaliju gdje će krenuti sa odigravanjem kontrolnih mečeva

Trener Vlado Jagodić odabrao je za put 28 igrača: Elvir Trako, Ilja Gučmazov, Nemanja Šćekić, Ajdin Žilić, Boris Varga, Vasilije Perković, Siniša Dujaković, Miloš Nikolić, Milan Milanović, Minja Tatić, Bojan Batar, Đorđe Milojević, Srđan Grabež, Josip Kvesić, Franko Dadić, Sadin Handžić, Dejan Popara, Ajdin Redžić, Albin Omić, Amar Tahrić, Nikola Dujaković, Zoran Karać, Luka Božičković, Fedor Predragović, Ognjen Mrzić, Dejan Vidić, Adnan Berbić i Adrian Kurtinović.

- Veseli me dolazak Predragovića, sigurno da je to provjeren igrač. Tu je da zaoštri konkurenciju, a iz nje će onda doći igre i rezultati. Time smo zatvorili prelazni rok. Završili smo prvu fazu priprema kojima sam prezadovoljan. Mislim da spremno idemo na drugu fazu, gdje je u planu da odradimo 17 treninga i četiri utakmice. Pomalo mi je žao mlađih igrača koji su priključeni, ali nema za sve mjesta, iako sam zadovoljan kako su radili. Pokušavamo da napravimo koncept tima za narednu godinu. Zato sam i priključio toliko mladih igrača, jednostavno je veliki plus za ekipu kada imate deset igrača ispod 21 godine - istakao je Jagodić.

On ističe da će šansu da dobiju mladi igrači.

- Možda bi bio potreban i provjeren napadač, ne bježim od toga. Međutim, odlučili smo da damo šansu mlađima. Očekujem mnogo od Berbića i Mrzića, a priključili smo i juniora Kurtinovića. Uz provjerenog Vidića, mislim da ćemo imati situaciju pod kontrolom. Nadam se da će se oni dokazati i da nećemo biti primorani da nakon povratka tražimo pojačanja - dodao je trener Sloge. Sloga Meridijan će pripreme u Antaliji započeti 23. januara, a u Doboj se vraćaju 6. februara. Prvu pripremnu utakmicu ekipa će odigrati 26. januara protiv Jelimaje iz Kazahstana. Tri dana kasnije na redu je duel protiv poljske Visle Plok. Sloga će 2. februara da igra protiv Bundjekora iz Uzbekistana dok će najteži rival da bude Dinamo iz Moskve u posljednjem ispitu.

Predragović jača vezu

Vezni fudbaler Fedor Predragović pojačao je Slogu. Tokom karijere je igrao za Borac, Radomlje, Celje, Zvijezdu 09 i tuzlansku Slobodu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što dolazim, jer je ovo odlično organizovan klub, što se vidi i po rezultatima iz polusezone. Već sam sarađivao sa šefom prije osam-devet godina i većinu momaka poznajem i neće biti problema na upoznavanju - rekao je Predragović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana