Sloga na tri boda od Crnog vrha

Darko Pašagić
Sloga na tri boda od Crnog vrha

BANjALUKA - Lider Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, Crni vrh iz Jaružana u 27. kolu poražen je na gostovanju kod FSA Prijedor sa 1:2 i u odlučujućih 270 minuta ulazi sa samo tri boda prednosti u odnosu na trnsku Slogu, koja je u ovom kolu savladala Dubrave na njihovom stadionu sa 1:0.

Domaćin je na utakmici odigranoj na stadionu “Poljana” u Prijedoru poveo pogotkom najboljeg aktera susreta Nemanje Kneževića u 14. minutu, ali se lider nije predavao i samo 15 minuta kasnije preko Luke Vukosavljevića je došao do izjednačenja. Pobjedonosni pogodak za FSA Prijedor postigao je Marko Drljača u 59. minutu iz penala. U istom minutu, ali u Dubravama, Nikola Jokanović postigao je jedini pogodak za Trnjane, kojim je ovaj klub smanjio prednost nad Crnim vrhom na samo tri boda i tako završnicu šampionata učinio neizvjesnom.

Rekordnu pobjedu ostvarili su fudbaleri Borca iz Šamca, koji su kao domaćini pobijedili “fenjeraša” Progres iz Kneževa sa 12:1. Istakao se Petar Marčeta, koji se u ovom meču četiri puta upisao u strijelce. Novogradska Sloboda ne posustaje u borbi za opstanak i u ovom kolu je na “Mlakvama”  savladala Jedinstvo iz Žeravice sa 4:0, pa je sada na samo tri boda zaostatka iza Čelinca, koji se nalazi na 14. poziciji.

U grupi istok vodeća Drina HE iz Višegrada savladala je na gostovanju u Donjem Crnjelovu Zadrugar sa 3:2 i samo je korak dijeli od ovjere titule. Izabranici Dragana Vulevića pred posljednje četiri utakmice imaju 13 bodova prednosti u odnosu na Proleter iz Dvorova, koji je juče kasno poslijepodne na svom terenu igrao susret 27. kola protiv Vlasenice.

Parovi 28. kola, koje se igra u nedjelju, 19. maja, od 17 časova: grupa zapad: Čelinac - Gorica, Proleter (T) - Tekstilac, Brdo - Sloboda (NG), Jedinstvo (Ž) - FSA Prijedor, Crni vrh - Borac (Š), Progres - Sloga (S), Naprijed - Dubrave, Sloga (T) - Polet 1926; grupa istok: Jedinstvo (BR) - Podrinje (J), Guber - Proleter (D), Vlasenica - Zadrugar (DC), Drina HE - Rudar 1925, Mladost (R) - Glasinac 1936, Jedinstvo (R) - Mladost (G), Stakorina - Budućnost (P), Hercegovac - Ilićka 01.

A close-up of a newspaperDescription automatically generated

 

A close-up of a bookDescription automatically generated

A close-up of a bookDescription automatically generated

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana