Sloga danas putuje na drugi dio priprema

Darko Dragičević
Foto: R. Šešlak

DOBOJ - Fudbaleri dobojske Sloge putuju danas (10 časova) na Zlatibor na drugi dio priprema na kojem će odigrati četiri kontrolne utakmice. Na srpsku planinu krenuće 24 igrača i četiri golmana koji će se boriti za mjesto u timu.

Trener Vlado Jagodić može da bude zadovoljan jer su se u rad uključili napadači Dejan Vidić i Momčilo Mrkaić, dok je posljednje pojačanje Dejan Milićević koji je došao iz Jedinstva Ub. Vezista je na 20 mečeva imao tri gola i podijelio četiri asistencije.

Centralni vezni trebalo bi da riješi određene probleme koje je ekipa imala u prošloj sezoni i da svojim iskustvom pomogne timu.

- Nadam se da ću se brzo adaptirati na novu sredinu, jer znam dosta momaka u timu, sa nekima sam i igrao u timu tako da taj period neće biti dugačak. Prvi utisci o klubu i gradu su odlični. Imamo sve potrebne uslove za rad. Momci su me odlično prihvatili tako da je na meni da se nametnem stručnom timu. Idemo na Zlatibor gdje ćemo da brusimo formu i da se uigravamo i nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo željene rezultate - istakao je Milićević.

Posebno se povratku obradovao Dušan Ristić koji se vratio u svoj klub nakon dvije sezone.

- Srećan sam zbog povratka u Slogu. To je moj klub i radujem se novim izazovima. Na meni je da dam puni doprinos da klub ostvari što bolje rezultate i nastavi sa partijama koje je pružao u prošloj sezoni. Imam veliki motiv da se dokažem stručnom štabu i izborim za što bolju minutažu - rekao je Ristić.

Sloga će na priprema na Zlatiboru odigrati četiri meča. Prvi je na programu 6. jula protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca, dok će četiri dana kasnije rival biti Arsenal iz Tivta.

Za 14. juli dogovorena je utakmica sa još jednim crnogorskim prvoligašem, Petrovcem, a posljednji meč na Zlatiboru je 17. jula protiv novosadske Mladosti GAT. Na tom meču igrači bi trebalo da dobiju po 90 minuta i da bude već jasnija slika kada je riječ o timu.

Trener Vlado Jagodić je pred put ostao bez defanzivca Miloša Nikolića koji je otišao u Kazahstan i to je bio treći neplanirani rastanak u dobojskom klubu. Prije njega ekipu su napustili Ajdin Redžić i Luka Božičković kojima takođe klub nije želio da pravi probleme u vezi sa novim angažmanima jer su pronašli timove u inostranstvu.

- Dolaskom centralnog veznog igrača Dejana Milićevića kompletirali smo prelazni rok. Naravno, nikad se ne može reći da je on potpuno završen, jer postoji mogućnost da reagujemo ako nam se ukaže šansa da dovedemo kvalitet. Možda nam se vrati jedan naš bivši igrač. Ako on dođe bićemo zadovoljni, a ako ne onda smo zadovoljni i sa ovim sastavom. Igrači su bili uz nas od starta, već smo odradili prvi dio priprema osim Milićevića. Angažovali smo dva iskusna golmana Bojana Pavlovića i Filipa Erića. Đekić je stigao na poziciji desnog beka, a Ristić je naš bivši kapiten i dugogodišnji član Sloge od koga se očekuje da pooštri konkurenciju među štoperima. U veznom redu smo doveli igrače koji bi trebalo da nam donesu kreaciju i da ispravimo nedostatke koje smo imali u prošloj sezoni. Tu dosta očekujem od Đokića i Milićevića da nam pomognu. Imaćemo već prvi trening i zatim četiri provjere kroz koje ćemo da tražimo tim i pravimo igru za narednu sezonu - rekao je trener Vlado Jagodić.

Nakon povratka sa Zlatibora ekipa će imati još dvije provjere i to protiv Laktaša i najvjerovatnije Radnika u zavisnosti od žrijeba za novu sezonu Premijer lige BiH.

Pojačanja

Pred put na Zlatibor Sloga je zvanično predstavila osam novih igrača koji će braniti boje kluba u narednom šampionatu. Novi igrači dobojskog tima su golmani: Bojan Pavlović, Filip Erić, te igrači Dušan Ristić, Nemanja Đokić, Slobodan Đekić, Stefan Milosavljević, Dino Hasanović te Dejan Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana