Slobodan Starčević, trener Dubičana: Kvalitetan rad došao na naplatu

Darko Pašagić
Slobodan Starčević, trener Dubičana: Kvalitetan rad došao na naplatu

KOZARSKA DUBICA - Sumoran kraj jesenjeg dijela šampionata na stadionu “Đolovi” u Kozarskoj Dubici dočekalo je nikad vedrije proljeće u kojem su fudbaleri Borca u tri prva kola nastavka šampionata osvojili devet bodova i sa nesigurne 16. stigli na mnogo mirniju 12. poziciju na tabeli.

Prvo je savladan direktni rival u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa Omarska sa 2:0, potom su tri velika boda osvojena na gostovanju u Foči protiv Sutjeske (1:0), da bi u posljednjem, 20. kolu bio pobijeđen i Željezničar Sport tim (2:0).

- Mukotrpan angažman svih u klubu, prije svega mislim na upravu i stručni štab tokom zimske pauze, a onda i tokom pripremnog perioda počeo je da daje rezultate, ali ako želimo da sačuvamo opstanak, moramo nastaviti u istom ritmu. Tokom pauze svjesno smo napravili neke rezove u ekipi i kako sada stvari stoje, to se pokazalo kao pun pogodak. Pojedinim igračima smo se zahvalili na saradnji, a doveli smo i nekoliko pojačanja. Ono što je najvažnije, sa tim novajlijama smo pogodili i sigurno da su već sada pokazali da će biti veliko osvježenje za našu ekipu u nastavku sezone - naglasio je šef stručnog štaba Borca Slobodan Starčević.

Po njegovim riječima, dvije domaće pobjede su i bile očekivane, ali su bodovi iz Foče veliki kao kuća.

- Rijetko ko se sa ovog gostovanja vraća sa cijelim plijenom, ali smo uspjeli i mogu da kažem da sam srećan zbog toga. Ova tri vezana trijumfa dovela su klub u znatno mirniju luku, sada je mnogo ljepša atmosfera i u klubu i na treningu, ali i na utakmicama. Puno lakše se diše, ali još je veliki put da se ostvari prioritetni cilj ove sezone - nastavio je Starčević.

Već u narednom, 21. kolu prvoligaškog karavana njegovi izabranici biće na velikom ispitu, jer će gostovati kod jesenjeg šampiona Radnika u Bijeljini.

- Takve utakmice su po pravilu najlakše za igranje, jer se u duelima protiv favorita nema šta izgubiti, ali se može mnogo dobiti. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da se Bijeljincima pokažemo u pravom svjetlu, a  da li će to biti dovoljno da možda ostanemo neporaženi, vidjećemo. Za nas je mnogo važniji duel koji dolazi poslije toga. To je susret protiv prnjavorskog Ljubića u kojem ćemo kao domaćini pokušati da dođemo do pobjede. Sigurno da nam neće biti nimalo lako, jer se i oni nalaze u dosta teškoj situaciji, ali vjerujem da ćemo još jednom obradovati naše navijače na stadionu “Đolovi” - dodao je Starčević.

Kup Srpske

Fudbaleri Borca iz Kozarske Dubice zajedno sa dobojskom Slogom, Zvijezdom 09 i Sutjeskom iz Foče plasirali su se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske.

- Prva utakmica polufinala Kupa je 10. aprila i želimo da taj susret, bez obzira na to s kim i gdje budemo igrali, dočekamo u top formi. Plasman u ovu fazu takmičenja za Borac je veliki uspjeh, ali ne želimo da na tome stanemo - naglasio je šef stručnog štaba Dubičana Slobodan Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana