Slobodan Starčević pred polufinale Kupa Srpske: Sloga favorit, ali se ne predajemo

Darko Dragičević
Slobodan Starčević pred polufinale Kupa Srpske: Sloga favorit, ali se ne predajemo

KOZARSKA DUBICA – Prvoligaši žele da u Kupu Republike Srpske iznenade premijerligaše. Borac će dočekati na svom terenu Slogu iz Doboja (15.30 časova), dok će Sutjeska Foča da gostuje kod Zvijezde 09.

Ekipa iz Kozarske Dubice igra sjajno u proljećnom dijelu šampionata. U sedam kola ostvarili su šest pobjeda i jedini poraz doživjeli su na gostovanju kod lidera Radnika u Bijeljini. Trener Slobodan Starčević ističe da ga raduje atmosfera.

- Dobre partije koje smo pružali u proljećnom dijelu šampionata su uticale na posjetu. Publika je sve brojnija i to nas svakako raduje i pokazuje da smo na pravom putu. Nadamo se da će biti uz nas i u polufinalu Kupa. Sam plasman je istorijski uspjeh. Sloga je favorit, svjesni smo kvaliteta protivnika. Izborili su plasman u dva polufinala kupa, peti su u ligi BiH. Veoma poštujemo narednog rivala, ali sigurno je da se nećemo predati. Dobri rezultati u nastavku šampionata su nam donijeli samopouzdanje i dodatnu energiju. Želimo da odigramo što bolje. Sigurno je da ćemo tražiti svoju šansu da ostvarimo povoljan rezultat u prvom meču - jasan je Starčević.

Sloga ima i seriju teških mečeva. Ostali su bez najboljeg strijelca Dejana Vidića, u petak imaju gostovanje u Banjaluci u Premijer ligi. Zatim i revanš meč Kupa BiH protiv Zrinjskog. Sve to utiče na tim Vlade Jagodića koji će morati da traži rješenja.

- Naš imperativ je Kup Dr Milan Jelić, jer Sloga nikad nije osvojila to takmičenje. U zgusnutom smo rasporedu. Nismo Real ni Siti, a ni Zvezda ni Partizan da imamo toliku širinu. Biće mnogo promjena u timu, ne iz razloga jer nekog potcjenjujem, već umor. Pogotovo ne potcjenjujem ekipu koja ima jedan poraz u zadnjih sedam utakmica i jedan primljen gol. Kolegu Slobodana Starčevića izuzetno cijenim, napraviće odličnu karijeru. Za nas će pozitivan rezultat biti i da ne budemo poraženi. A želimo u finale sigurno - rekao je Vlado Jagodić, trener Sloge. Glavni sudija biće Nemanja Aleksić iz Banjaluke.

Igrali smo pošteno

Vladu Jagodića su posebno pogodile priče nakon meča protiv Željezničara.

- Vanjski svijet koji je bezobrazan jedva čeka neki lošiji rezultat pa da nam napravi raznorazne kvalifikacije koje nemaju veze sa životom, ali to loše utiče na psihologiju. Moramo se dići iznad toga. Nemamo vremena da se zamaramo stvarima koje su objavljenje o ovoj utakmici koja je odigrana časno i pošteno - rekao je Jagodić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana