Slavlje Borca za veliki korak ka finalu Kupa BiH

Milan Zubović
Slavlje Borca za veliki korak ka finalu Kupa BiH

ŠIROKI BRIJEG - Fudbaleri Borca zakoračili su jednom nogom u finale Kupa BiH. Banjalučani su slavili ubjedljivu gostujuću pobjedu protiv Širokog Brijega rezultatom 3:1, u prvoj utakmici polufinala dok će revanš biti odigran 17. aprila.

Prvih 20 minuta utakmice proteklo je u laganom ritmu, bez iole izglednih prilika na obje strane da bi onda Zoran Kvržić i Jakov Blagaić lako izigrali odbranu domaćeg tima.

Kvržić je sa desne strane proigrao Blagaića koji je sa nekih pet metara savladao Josipa Bendera. Samo tri minuta kasnije Široki je imao veliku priliku, ali Luka Mamić, Mihael Kuprešak i Stiven Činedu nisu uspjeli da uguraju loptu u gol gostiju dok je i golman Marko Milošević sjajno intervenisao.

Već u 28. minutu bilo je 2:0 za goste. Nakon slobodnog udarca sa desne strane najviši u skoku pred golom domaćeg sastava bio je Ranko Jokić koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Dvije dobre prilike domaći su imali u 43. i 45. minutu. Prvo je Božo Prusina pokušao sa lijeve strane, lopta je otišla preko gola. Potom je Kuprešak pokušao i lopta je otišla pored stative gostujućeg gola. 

Početkom drugog poluvremena Široki je krenuo agresivnije ka golu gostiju. Prvu izglednu priliku imao je Luka Mamić u 50. minutu nakon centršuta iz slobodnog udarca sa lijeve strane.

Tri minuta kasnije Široki je imao slobodan udarac sa desne strane, a Činedu nije najbolje zahvatio loptu glavom na nekih sedam metara od gola i lopta je otišla preko prečke.

Sve te promašaje, kaznio je mladi David Vuković u 61. minutu koji je sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara sa lijeve strane, prebacio živi zid za veliko vođstvo gostiju. 

Veliku priliku imao je Enver Kulašin u 66. minutu kada je sa lijeve strane ušao u šesnaesterac i dobro šutirao, a golman Bender bio na visini zadatka. Odmah na drugoj strani uzvratio je Mišić čiji je dobar pokušaj u korner skrenula odbrana Borca.

Vrlo brzo nakon toga, u 70. minutu, nakon centaršuta sa desne strane Mamić je glavom vratio loptu na 11 metara odakle je Petar Mišić postigao gol za 1:3. Veliku priliku za Borac u 90. minutu propustio je David Čavić koji je vrlo izgledne pozicije šutirao pored gola.

Sličnu sjajnu priliku imao je i Alen Jurilj u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je Bender obranio njegov pokušaj. 

Drugo polufinale večeras od 18 časova igraju Sloga i Zrinjski koji brani trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana