Slaviša Stojanović, nekadašnji trener Crvene zvezde, za "Glas": Elšnik - kompletan paket!

Dejan Kondić
Slaviša Stojanović, nekadašnji trener Crvene zvezde, za "Glas": Elšnik - kompletan paket!

BEOGRAD - Crvena zvezda je ozvaničila dolazak slovenačkog veziste Timija Maksa Elšnika sa kojim je potpisala četvorogodišnji ugovor.

Za obeštećenje Olimpija će dobiti 1.500.000 evra i imaće mogućnost da kroz bonuse dođe do zarade od još 500.000 evra, dok će Elšnik dobiti platu od 40.000 evra mjesečno. Mogućnosti pouzdanog veziste mogli ste vidjeti na minulom Evropskom prvenstvu, gdje je nastupio na sve četiri utakmice koje su odigrali izabranici Matijaža Keka. Ostavio je sjajan utisak. Nije Zvezda bila jedini zainteresovani klub, jer je Elšnik završio i na radaru hrvatskih klubova Dinama i Hajduka, italijanskog drugoligaša Pize i engleskog Hal Sitija. Ali Zvezda je bila najkonkretnija. Nekadašnji šef struke "crveno-bijelih" Slaviša Stojanović, koji živi u Sloveniji, gdje je vodio nekoliko klubova i nacionalni tim "zmajčeka", odlično poznaje Elšnika i u razgovoru za "Glas Srpske" ističe da je srpski šampion dobio kompletan paket.

- Elšnik je veliki profesionalac, veliki radnik. Na minulom Evropskom prvenstvu smo takođe mogli videti o kakvom je igraču reč. Stvarno je odigrao dobro. U pitanju je, dakle, standardni reprezentativac, bio je i kapiten Olimpije. Podjednako dobro igra prema napred, ali i kada treba pomoći odbrani. Puno trči, ima veliki radijus kretanja, zna dati dobar završni pas. Ima sjajnu levu nogu, šut sa distance, slobodan udarac, dakle jedan kompletan igrač. Ima dosta dobrih karakteristika koje će koristiti Zvezdi. Nadam se da će, uz pomoć trenera Vladana Milojevića i njegovog stručnog štaba još više napredovati. Atipičan je igrač u odnosu na ono što Zvezda ima na raspolaganju u veznom redu - istakao je Stojanović.

Na "Marakani" vjeruju da će Elšnik krenuti stopama Marka Elsnera, Milenka Aćimovića... Inače, prvi Slovenac u "crveno-bijelom" dresu bio je Ivan Toplak, koji je u Zvezdu stigao davne 1954. godine i nekoliko godina bio je standardni prvotimac. Poslije Toplaka dres najtrofejnijeg srpskog kluba nosili su još napadač Maribora Milan Arnejčič, pomenuti Elsner koji je komandovao Zvezdinom odbranom sredinom osamdesetih, lucidni bombarder Milenko Aćimović na prelasku iz 20. i 21. vijek te Nejc Pečnik i Dejan Kelhar, koji su dali značajan doprinos Zvezdinoj tituli iz 2014, a upravo je njima sa klupe komandovao sagovornik "Glasa" Slaviša Stojanović.

 

Šišić
Od slovenačkih fudbalera navijačima Crvene zvezde u neprijatnom sjećanju ostao je samo Mirnes Šišić, koji je tužio Beograđane zbog neizmirenih obaveza u najtežim trenucima klupske istorije, iako na terenu nije pružio ništa. Tomislav Prosen, Brane Oblak, Džoni Novak, Milivoje Novaković, Andraž Šporar i po svemu sudeći Vanja Drkušić ostali su Zvezdine neispunjenje želje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana