Sjajni Borac ima šansu za prolazak (VIDEO)

Darko Dragičević
Sjajni Borac ima šansu za prolazak (VIDEO)

SOLUN -Sjajna igra Borca u Solunu! Iako su Banjalučani poraženi od šampiona Grčke PAOK-a 2:3, navijači mogu da itekako budu zadovoljni igrom i borbenošću, pa se mogu nadati i čudu u revanšu koji se igra 31. jula u Banjaluci.

Fudbaleri Borca imaju za čim da žale nakon prve utakmice u Solunu. Banjalučani su odigrali odličan meč, puno bolje nego dvomeč protiv Egnatije. Platili su ceh neiskustvu i grešakama u defanzivnim zadacima koje je individualno veoma kvalitetan rival itekako znao da kazni. Svi golovi su došli nakon prekida, što je posljedica i neuigranosti novog tima.

Šampion Grčke je poveo u 17. minutu nakon kornera. Najbolji u skoku je bio Konstantinos Kulierakis koji je poslao loptu u mrežu. Primljeni gol nije poremetio igru Borca pa je uspio da dođe do izjednačenja u 22. minutu. Grci su smušeno reagovali u toj situaciji pa je pritisak Davida Vukovića urodio plodom.

Naime golman David Kotarski je pokupio loptu ispred Vukovića i Štefana Švaba, ali se igrač PAOK nije mogao zaustaviti i rukom je pokupio loptu pa je sudija Šmajc pokazao na penal. Siguran izvođač bio je Sebastijan Erera.

pic.twitter.com/jTx3ngwf28

— Follow @Karaflademon (@Karafloburner) July 24, 2024

Borac je odigrao veoma borbeno ali je u 39.minutu domaći tim ipak došao do nove prednosti. Nakon udarca Ozdoeva, ponovo je na mjestu bio Kulierakis koji je glavom poslao loptu u mrežu. Ali Banjalučani su nastavili svoju igru i za to su nagrađeni novim golom. Osvojili su loptu na sredini terena, Vuković je probio po strani i ubacio u sredinu gdje se odlično ubacio Enver Kulašin i pogodio za 2:2.

Na startu drugog dijela mogao je Borac i do vođstva. U dobroj prilici se našao David Vuković koji nije pogodio.

Veliki problem na ovom meču bili su prekidi. U 51.minutu Despodov je izveo korner, golman Borca Damjan Šiškovski je loše procijenio let lopte i ona je došla do Trust Ekonga koji je donio novo vođstvo grčkom timu.

Paok je mogao da poveća prednost nakon prodora Andrije Živkovića a on je u igru ušao u drugom dijelu. Reprezentativac Srbije je ubacio loptu u šesnaesterac gdje je Kulašin intervenisao ispred Samare i iskupio se za svoju grešku.

Revanš je u Banjaluci 31.jula u 21 čas. Sigurno je dobra partija najbolja pozivnica za navijače da napune Gradski stadion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana