Sjajan 18. turnir „Fudbal Frends“: Zvezda zasijala u Foči

Srna
Sjajan 18. turnir „Fudbal Frends“: Zvezda zasijala u Foči

 Mladi fudbaleri Crvene zvezde, selekcija do 17 godina, osvojili su 18. Međunarodni turnir "Fudbal frends", savladavši u finalu bugarski Ludogorec na penale 6:5, nakon što je meč završen bez golova.

Beogradskim crveno-bijelima ovo je treći put da su najbolji u Foči, čime su se po broju titula izjednačili sa Rijekom -Odličan turnir. Želja nam je da neko od ovih momaka zaigra za prvi tim. T

rofej nam mnogo znači, jer Foča voli Zvezdu i mislim da smo obradovali naše navijače u ovom kraju, kaže trener Vladimir Sundulović. Za najboljeg igrača proglašena je član Crvene zvezde Stefan Mladenovski.

-Turnir je bio fenomenalan, a pokazali smo da smo odlična ekipa. Moja očekivanja su da zaigram za prvi tim , nastaviću da treniram što više da bih to ostvaario, rekao je najbolji igrač.

Najbolji golman je Valentin Valentinov iz Ludogoreca, a njegov saigrač Maksim Minkov sa tri gola najbolji je strijelac.

-Igrali smo protiv mnogo dobrih ekipa, u finalu nam je malo nedostajalo da trijumfujemo, penali su lutrija, dali smo sve od sebe i mislim da smo se dobro predstavili rekao je mladi golman iz Bugarske.

Treće mjesto osvojila je Rijeka savladavši Željezničar 2:0. Akademija Pandev-Brera je u meču za peto mjesto pobijedila Budućnost 1:0, a sedmo mjesto osvojila je Sutjeska, koja je sa 2:0 bila bolja Vojvodine.

Predsjednik Asocijacije Zoran Avramović kaže da turnir iz godine u godinu donosi sve kvalitetniji fudbal. Legendarni as Vladimir Petrović Pižon dao je zadatak da za narednu godinu pokušaju da naprave trenersku kliniku. Turnir u Foči iznjedrio je brojna poznata fudbalska imena, poput Marka Grujića, Strahinje Pavlovića, Sergeja Milinkovića Savića, Mijata Gaćinovića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana