Siti suočen sa 115 optužbi, prijeti mu izbacivanje iz PL!

GS
Siti suočen sa 115 optužbi, prijeti mu izbacivanje iz PL!

MANČESTER - Mančester siti, aktuelni šampion Engleske, suočiće se sa 115 optužbi o navodnom kršenju pravila Premijer lige, na sudskom saslušanju koje počinje u septembru.

Epilog svega biće poznat početkom sljedeće godine, a ako se dokažu kršenja finansijskih pravila, Siti bi mogao da bude izbačen iz elitnog ranga engleskog fudbala.

Prema pisanju Tajmsa proces će, ukoliko ne bude prekida, trajati oko 2,5 mjeseca. Siti negira sve optužbe i klub ističe da ima dokaze kojima će pokazati da nije kriv.

- Sitiju prijeti ispadanje iz Premijer lige ako se dokažu najteže optužbe protiv njega. Navodna kršenja pravila uključuju nepružanje tačnih finansijskih informacija za devet sezona, nepružanje potpunih pojedinosti o platama bivšeg menadžera Roberta Manćinija tokom četiri sezone koje je proveo u klubu od 2009. do 2013. godine, i nepružanje potpunih pojedinosti o platama igrača – uključujući bivšeg veznog igrača Jaju Turea – tokom šest sezona od 2010./11. do 2015./16., navodi Tajms.

- Klub je takođe optužen da nije sarađivao u istrazi i predaji dokumenata prema potrebi tokom pet sezona od 2018./19. do 2022./23., dodaje se.

Izbacivanje iz Premijer lige bio bi najgori ishod za klub koji je posljednje četiri sezone osvojio ovo takmičenje, ali to nije jedina kazna koja se spominje. Moguć je i gubitak bodova, kao što je bio slučaj sa Evertonom prošle godine.

UEFA je izbacila Siti iz Lige šampiona 2019. godine na dvije sezone, ali je Sportski arbitražni sud (CAS) tu kaznu poništio. I tada je klub iz Mančestera optužen za prikrivanje svih finansijskih detalja poslovanja, piše Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana