Sevilja i Roma u finalu Lige Evrope

Tanjug
Sevilja i Roma u finalu Lige Evrope

SEVILjA - Fudbaleri Sevilje i Rome igraće u finalu Lige Evrope se 31. maja na Puškaš areni u Budimpešti pošto su u revanš utakmicama polufinala eliminisali Juventus, odnosno Bajer Leverkuzen.

Sevilja je stigla do sedmog finala Lige Evrope, u prethodnih šest je uvijek slavila, pošto je poslije produžetaka pobjedila Juventus 2:1 (1:1), dok je Roma odigrala 0:0 u Njemačkoj i tako stigla do drugog uzastopnog evrospkog finala.

Juventus je poveo u 65. minutu, kad je Dušan Vlahović poslije samo 120 sekundi provedenih na terenu iskoristio grešku defanzivca domaće ekipe i poslao loptu u mrežu sa ivice šesnaesterca. Izjednačio je rezervista domaćih Suso u 71. minutu, prelijepim golom sa 18 metara.

Pošto je i u prvom meču bilo neriješeno (1:1) igrali su se produžeci.

Sevilja je već u petom minutu produžetka stigla do gola, Erik Lamela je poslije centaršuta Brajana Hila udarcem glavom sa 11 metara poslao loptu u mrežu Juventusa.

U 116. minutu Sevilja je ostala sa desetoricom pošto je zbog drugog žutog kartona van igre morao Markos Akunja.

Roma je odoljela u Leverkuzenu i odigrala bez golova protiv Bajera, pa je zahvaljujući pobjedi 1:0 u prvom meču stigla do drugog uzastopnog evropskog finala, pošto je lane osvojila Ligu konferencija, što je “vučici” bio prvi evropski trofej.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana