Šesnaestina finala Kupa Republike Srpske: Het-trikovi Penje i Lukića

D. P.
Šesnaestina finala Kupa Republike Srpske: Het-trikovi Penje i Lukića

BANjALUKA - Fudbaleri banjalučkog Borca i dobojske Sloge prvi su učesnici osmine finala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”.

“Crveno-plavi” su bez većih problema kao gosti s ubjedljivih 7:0 savladali trećeligaša Srpske, Slogu DIPO iz Gornjih Podgradaca. Jovo Lukić je već u petom minutu doveo izabranike Vinka Marinovića do prednosti. Do odlaska na odmor gosti su postigli još dva gola. Prvo je Jakov Blagaić u 24. minutu povisio na 2:0, a potom je mrežu domaćina na zvaničnom debiju zatresao Kolumbijac Đanfranko Penja u 34. minutu. U nastavku meča još četiri gola igrača Borca. Do het-trika prvi je došao Penja, koji je pogađao u 57. i 73. minutu, a potom i Lukić, koji je bio strijelac u 53 i 76. minutu.

Dobojlije su slavile na gostovanju u Modriči, gdje su savladale prvoligaša Alfa Modriču s 2:1. Domaći su poveli u 12. minutu preko Mitra Trifkovića i taj rezultat se dugo nije mijenjao. Izabranici Vlade Jagodića do izjednačenja su došli tek u 54. minutu kada je pogodio Dejan Popara, a pobjedu Slogi donio je Dejan Vidić u 78. minutu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana