Sergej Milinković-Savić: Ne smemo da srljamo protiv Bugara, bitna su tri boda

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Srpski fudbalski reprezentativac Sergej Milinković-Savić izjavio je da će njegov tim dobro da se pripremi za meč sa Bugarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. i dodao da očekuje siguran plasman na kontinentalni šampionat u Njemačkoj.

Srbija je sinoć u Beogradu pobijedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2. Mađarska je prva na tabeli sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam bodova.

Sergej Milinković-Savić je na meču sa Crnom Gorom ušao u igru u drugom poluvremenu.

"Sigurno je da je teško na klupi, ali šta je tu je. Selektor odlučuje, motivacija ostaje ista bez obzira da li igram ili sam na klupi za rezerve ili na tribinama. Tu smo svi zajedno i svi imamo zajednički cilj da svaku utakmicu pobedimo i da ostvarimo što smo od prvog dana želeli", rekao je Milinković-Savić, prenosi FS S.

On je istakao da reprezentativci Srbije nisu obraćali pažnju na izjave crnogorskih fudbalera uoči meča u Beogradu.

"Bilo nam je žao što smo izgubili utakmicu u Mađarskoj, znamo da smo zaslužili nešto više, jer smo odigrali dobru utakmicu. Želeli smo da odigramo dobar meč kao onaj u Mađarskoj, pripremali smo se za to dva dana. Sada se sve poklopilo, uzeli smo tri boda. Sada ćemo da se pripremimo do novembra i da odradimo taj 'fajnal tač'", istakao je srpski reprezentativac.

Srbiji je za plasman na EP dovoljan bod u posljednjem meču kvalifikacija za EP 2024. sa Bugarskom, koji je na programu 19. novembra.

"Bugari su nam tamo uzeli dva boda, dali smo gol u poslednjem minutu. Pripremićemo se kao i za svaku utakmicu. Ne smemo da srljamo, imamo 90 minuta. Bitno je damo jedan gol, a da ne primimo nijedan i to je dovoljno. Bitna su tri boda", dodao je Milinković-Savić.

On je pohvalio atmosferu na tribinama na duelu sa Crnom Gorom.

"Bila je odlična atmosfera posle dužeg vremena. Navijači su osetili da je velika važnost utakmice, došli su u velikom broju i ja sam im zahvalan na tome", naveo je srpski fudbaler.

Milinković-Savić je podsjetio da Srbije nije dugo igrala na EP.

"Igrao sam na dva SP i jako bih voleo da odemo na EP, jer nismo dugo igrali na kontinentalnom šampionatu. Mislim da ova ekipa zaslužuje EP, to je pokazala na terenu. Imamo sjajnu grupu igrača i sjajnu atmosferu. Mislim da to svi zajedno zaslužujemo, ne samo igrači, nego i stručni štab, Savez, država... Svi ljudi u Srbiji očekuju od nas da se plasiramo na EP", zaključio je Milinković-Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana