Sergej Jakirović više nije trener Dinama

G.S.
Sergej Jakirović više nije trener Dinama

ZAGREB - Sergej Jakirović dva dana poslije teškog poraza Dinama od Bajerna u Ligi prvaka završio je na berzi rada.

Dramatičan poraz Dinama od Bajerna u Ligi prvaka koštao je sad već bivšeg trenera posla. Sergej Jakirović više nije trener hrvatskog prvaka.

Blamaža Modrih u Ligi prvaka odjeknula je širem Evrope. 

Obrazi igrača još će se dugo crveniti, a sad je za tu blamažu među evropskom elitom pala i prva glava.

Kako to obično biva, ceh je platio trener. 

Prva pitanja o mogućem otkazu povukla su se na konferenciji za medije odmah poslije utakmice, a na prvo je odgovorio upravo Jakirović.

Na pitanje da li se plaši reakcija Uprave nakon najtežeg poraza u istoriji Lige prvaka Jakirović  je rekao: „Neka udare svi po meni, radim posao najbolje što mogu. Kada vidim da me ekipa ne prati, ja ću to sam riješiti.“

Od povratka kluba iz Minhena trajali su sastanci na Maksimiru, odluka o Jakirovićevu otkazu donesena je lako, ali se sa službenim činom čekalo dok se ne pronađe rješenje.

Bjelica nasljednik?

Još nije poznato ko će biti njegov naslijednik, ali se šuška da bi posao mogao pripasti bivšem treneru Modrih Nenadu Bjelici.

Navodno su postojali kontakti i s bivšim trenerom Hrvatske Nikom Kovačem, iako pojedini izvori tvrde da ga uopšte nisu kontaktirali. Navodno se posao nudio i Igoru Bišćanu, ali ga on takođe nije želio.

Među spomenutim nasljednicima bio je i Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka, odnosno bivši trener Rijeke Željko Sopić, koji se nameće kao najjednostavnija i najjeftinija opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana