Selektor Srbije Stojković otkrio zašto se Dmitrović povukao

D. D.
Selektor Srbije Stojković otkrio zašto se Dmitrović povukao

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković otkrio je da se golman Marko Dmitrović oprostio od dresa sa državnim grbom.

Iako je bio na spisku za start kvalifikacija, Dmitrović je odlučio da se oprosti

-Dmitrović nas je obavijestio da više neće igrati za reprezentaciju Srbije i da hoće da se posveti klupskim obavezama. Zahvaljujen mu se na svemu. Po njegovim rečima imamo dovoljno mladih igrača kojima treba pružiti šansu i to je to. Nema nikakvih problema. To je istina- rekao je Stojković te dodao da Vladan Kovačević nije otpisan.

-Čim stekne pravo da brani za nas biće pozvan.

Selektor Srbije je otkrio da se još ne zna ni status Srđana Bajčetića

-Mislim da sve ovo što se izdešavalo u posljednjih par meseci kada je on u pitanju došlo prebrzo za klinca od 18 godina. On je veliki talenat koji mnogo obećava. Znate cijelu istoriju, majka Španjolka, otac naš Srđan. Obavio sam razgovor. Ono što je važno je da on u ovom momentu nije spreman da igra ni za Španiju, ni za Srbiju. Previše je to brzo došlo na njegova leđa. Šteta što neće igrati do kraja sezone. Nećemo se predati, ali nikog nećemo ubjeđivati i vršiti pritisak. Na kraju će on da donese odluku, rekao je Stojković.

Takođe nekoliko mladih igrača je prekomandovano

-Što se tiče Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde i Vladimira Lučića, odlučili su poslije mog razgovora sa Stevanovićem da igraju za mladu reprezentaciju. Svim igračima su otvorena vrata reprezentacije, igrali u zemlji ili inostranstvu".

Selektor nije želio da otkriva previše detalja zašto na spisku nema Darka Lazovića, Srđana Babića i Nemanje Maksimovića koji igraju u odličnoj formi.

-Ispada da Vas više interesuju igrači koje nema, a ne kojih ima. Ima ih još, pa nikom ništa. Nalazimo se na početku novog ciklusa i odmah da kažem da je naš cilj prioritet da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i učinićemo sve da dođemo do željenog cilja. Što se tiče kompozicije tima, mislim da je ovo bila grupa igrača koja je najpotrebija protiv Litvanije i Crne Gore. Individualno, da pričam koga nema, otišli bismo daleko. To je moja odluka i stojim iza nje. Ima razloga i znate sami da sam otvoren i da sam korektan. Pratili smo formu, minutažu i grupa igrača koja je na spisku je ono najpotrebnije Srbiji - poručio je selektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana