Selektor otkrio šta se desilo teško povrijeđenom Mađaru

Agencije
Selektor otkrio šta se desilo teško povrijeđenom Mađaru

Mađarski selektor Marko Rosi otkrio je da je fudbaler Barnabaš Varga u stabilnom stanju, ali da će hitno morati na operaciju nakon žestokog sudara u duelu trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Škotske.

Mađari su u ludoj završnici i golom u 100. minuti izborili pobjedu nad Škotskom rezultatom 1:0 i tako osigurali treću poziciju, što im donosi nekoliko dana čekanja kako bi znali hoće li igrati u nokaut-fazi Evropskog prvenstva.

Ipak, detalj koji je obilježio utakmicu je težak sudar mađarskog fudbalera Barnabaša Varge i golmana Škotske Angusa Gana. Teže je prošao Mađar koji je nepomično i bez svijesti ležao na terenu nekoliko minuta dok su njegovi igrači u panici i suzama pratili šta se dešava.

Rosi kaže da je Varga u stabilnom stanju, ali da je Evropsko prvenstvo za njega završeno.

-Bio je bez svijesti pa su svi bili jako zabrinuti za njegovo stanje, ali i zbog činjenice da su medicinske ekipe kasnile. Moguće je da su mislili kako to nije bila opasna situacija. Srećom, nije životno ugrožen i biće operisan odmah ovdje u Njemačkoj, pošto je polomio jagodičnu kost. Stabilan je i to je najvažnije. Ako prođemo, on neće biti dio tima - dodao je selektor.

Mađarski igrači iskazali su podršku Vargi, a strijelac pobjedonosnog gola Kevin Čobot je podigao dres u znak podrške nesretnom fudbaleru.

Reprezentativac Mađarske Barnabaš Varga nalazi u bolnici u Štutgartu, stabilno je i nije u životnoj opasnosti, saopštio je danas Fudbalski savez Mađarske (MLSZ).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana