Šeik nudi Mbapea, cijena - "prava sitnica"

G.S.
Šeik nudi Mbapea, cijena - "prava sitnica"

MADRID - U životu su izvjesne samo tri stvari - smrt, porez i (čini se) prelazak Kilijana Mbapea u Real Madrid.

Prije nekih godinu dana je djelovalo da je sve spremno da Francuz obuče bijeli dres, ali se to nije dogodilo. Odlučio je da ostane u Pari Sen Žermenu i produžio ugovor na još dvije godine. Jednu je odradio, ali je i nedavno obavijestio rukovodstvo kluba da ne želi da potpiše novi produžetak saradnje. To znači da bi po završetku sljedeće sezone 24-godišnji golgeter mogao da napusti Pariz kao slobodan igrač, što je izazvalo paniku, ali i ljutnju među katarskim vlasnicima francuskog kluba.

Šeik Tamim bin Hamad al Tani našao se uvrijeđenim Mbapeovom odlukom i dao je ultimatum odličnom golgeteru i njegovim agentima. Najplaćeniji igrač PSŽ-a mora do kraja mjeseca ili da produži ugovor koji mu se završava idućeg ljeta ili da ode. Treće opcije nema jer Parižanima ne pada na pamet da bez odštete puste superzvijezdu koju plaćaju 72 miliona evra godišnje. Navodno je riješio da ga proda već ovog ljeta kako se ne bi dogodilo da ode bez obeštećenja.

Mediji pišu da je katarski bogataš ubrzo poslije sastanka u Dohi sa Mbapeovim predstavnicima već kontaktirao sa Madriđanima i ponudio im da kupe sjajnog napadača za 200 miliona evra, plus dodatnih 50 miliona ukoliko kao igrač "kraljevskog" kluba osvoji "Zlatnu loptu". Jasno je, dakle, da imamo novo poglavlje u priči o Mbapeovom dolasku u Real Madrid.

Čak i poslije odluke da ostane u Parizu iako je dolazak u Madrid bio "već viđen", nije se baš stekao utisak da je Real, odnosno Florentino Perez, odustao od namjere da jednog dana angažuje Kilijana Mbapea. Francuski reprezentativac je tokom šest godina za PSŽ odigrao 260 utakmica, postigao 212 golova i upisao 98 asistencija.

Kako je Karim Benzema odlučio da ode u Saudijsku Arabiju, mjesto prvog špica je ostalo upražnjeno. Uz dužno poštovanje za kontinuitet dobrih igara i golova, kao i odlične igre u reprezentaciji Španije, zaista bi bilo iznenađenje da 33-godišnji Hoselu bude prvi izbor Karla Anćelotija u sezoni koja predstoji, a u kojoj je cilj Reala povratak na vrh Evrope i Primere.

Kako god bilo, Mbape je na potezu, ima vremena do početka priprema da se izjasni.

Mesijev savjet

Španski mediji pisali su o tome da je Mbape već pričao o svom potezu sa Leom Mesijem, najvećom ikonom Barselone i najvećim rivalom Reala, a navodno su poznate i Argentinčeve riječi upućene Francuzu.

- Više bih volio da odeš u Barselonu, ali ako želiš da odeš u Madrid, uradi to. Ti zaslužuješ Real. Pobjednički projekat - navodno je Mesi rekao Francuzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana