Šef stručnog štaba Laktaša ima maksimalan učinak: Starčević bez greške

Darko Pašagić
Foto: G.S.

LAKTAŠI - Šef stručnog štaba Laktaša Slobodan Starčević u prvih šest mečeva u novoj sezoni sjedeći na klupi dva kluba ostvario je maksimalan učinak.

Prvenstvo je započeo na klupi Borca iz Kozarske Dubice sa kojim je u prvom kolu priredio veliko iznenađenje u Ugljeviku, gdje je njegov tim kao gost osvojio sva tri boda (2:1). 

Istim rezultatom, ali na svojim “Đolovima” Dubičani su u drugom kolu savladali Slaviju, a onda je stigao poziv iz Laktaša, koji iskusni trener nije mogao da odbije. 

Sa novim klubom Laktašima, koji je prvenstvenu trku započeo sa dva poraza, nanizao je četiri pobjede, a u svakoj od njih njegovi izabranici su postizali po četiri gola. Prvo je u trećem kolu pao Ljubić (4:0), a onda na gostovanju Velež u Nevesinju (2:4). Identičnim rezultatom na gostovanju u Omarskoj obezbijeđen je prolaz u osminu finala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”, da bi u petom kolu šampionata u Laktašima pala i zvornička Drina (4:0). 

- Prvo bi se osvrnuo na prva dva meča dok sam sjedio na klupi Borca. Za razliku od ostalih prvoligaša Srpske sa pripremama smo počeli znatno ranije i cilj nam je bio da ekipu u kojoj je bilo dosta novajlija što bolje uigramo. Naš prioritet tokom pauze bio je da na “Đolove” dovedemo što veći broj mladih igrača iz banjalučkog Borca, Rudar Prijedora, Kozare i Zvijezde 09 i to je bio može se reći ključ uspjeha - naglasio je Starčević. 

Nije mnogo razmišljao poslije poziva iz Laktaša.

- Sa čelnim ljudima kluba sam se brzo dogovorio, a njihove želje i ambicije da postanu šampioni i plasiraju se u viši rang poklopile su sa mojima. Znao sam da moja nova ekipa posjeduje veliki ofanzivni kvalitet, koji je trebalo staviti u prvi plan. Boljom organizacijom u defanzivi to je postalo znatno vidljivije i zbog toga ne bi trebalo da čudi da smo u četiri meča postigli čak 16 golova. Vjerujem da ima još dosta prostora za napredak i da ćemo ići uzlaznom putanjom - nastavio je Starčević. 

U narednih deset dana njegove izabranike očekuju tri prvenstvena okršaja. Već u subotu su gosti kod BSK-a, u srijedu dočekuju Sutjesku, a onda 21. septembra gostuju kod Borca. 

- “Romantičari” se nalaze u nezahvalnoj situaciji, ali sigurno imaju daleko veći potencijal od sadašnjeg bodovnog salda. Sutjeska je i na gostovanju u Gradišci protiv Kozare pokazala da njihovo iskustvo može uvijek donijeti dobar rezultat, a Dubičane veoma dobro poznajem, jer sam ih donedavno trenirao. Sigurno svaki od ovih susreta biće veoma zahtjevan na svoj način. Međutim, ako želimo da budemo šampioni moramo da budemo na pobjedničkom kolosijeku - dodao je Starčević. 

Priključak

Kada je preuzimao klupu Laktaša Slobodan Starčević je rekao da je prvi cilj da se što prije pokuša uhvatiti priključak sa vodećim ekipama.

- Znatno smo popravili plasman, ali i dalje zaostajemo za Zvijezdom 09 tri boda. Pobjedom nad njima u prvom kolu, dok sam bio na klupi Borca, na neki način sam indirektno pomogao Laktašima da taj zaostatak ne bude veći. S druge strane, Laktaši su imali veoma loš start. Ako se možda može progledati kroz prste poraz u derbiju na otvaranju od Rudar Prijedora nije se nikako smio desiti da se na gostovanju kod Slobode u Mrkonjić Gradu vođstvo od 2:0 na poluvremenu pretvori u poraz od 2:3. To su tri boda, koja nam nedostaju u ovom trenutku - naglasio je Starčević i dodao da su uz Laktaše najveći favoriti za osvajanje titule Zvijezda 09 i Rudar Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana