Savićević o fudbalu nekad i sad: Smor je gledanje previše utakmica

GS
Savićević o fudbalu nekad i sad: Smor je gledanje previše utakmica

PODGORICA - Nekadašnji gazda Milana, danas pokojni Silvio Berluskoni neizmjerno je volio Dejana Savićevića i jednom prilikom je za njega rekao: “Kada Savićević igra, na stadionu se sama od sebe upale sva svjetla, čim izađe pada mrak!”. Danas, kada Dejo nešto kaže, to se isprati sa pažnjom i ima težinu.

Legendarni as Crvene zvezde i Milana smatra da na televiziji danas ima previše utakmica i da ne može da gleda više od dva meča dnevno. On je u razgovoru za “Jutjub” kanal novinara Đanluke Rosija otkrio da je nedavno promijenio televizijski kanal nakon što je vidio da je utakmica Milana i Venecije riješena nakon samo pola sata igre. Kao predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore ima i obavezu da gleda i druge utakmice.

- Pratim Milan, ali ne toliko kao prethodnih godina, jer moram da pratim ovdašnji fudbal. Mislim da sada ima puno fudbala na televiziji. Ako gledam, gledam Milan ili naše igrače iz inostranstva poput Adama Marušića i Nikole Krstovića - rekao je Savićević.

Potom se dotakao pomenutog meča Milan - Venecija, koji je završen rezultatom 4:0, a sva četiri gola su postignuta u prvih pola sata. Kao i uvijek, bio je direktan.

- Gledao sam pola sata utakmice protiv Venecije i promijenio kanal, a već je bilo 3:0. Da nije bilo drugih utakmica sigurno bih ostao da vidim do kraja, ali poslije 40 minuta, 3:0... Šta imate da vidite u drugom poluvremenu? Gledanje više od dvije utakmice stvarno je previše - dodao je Savićević.

Dugogodišnji reprezentativac pričao je i o uspomenama koje ima na svoj Milan, ali i o snazi nekadašnje Serije A.

- Imam jako lijepa sjećanja. Bilo je to vrijeme kada je Milan pobjeđivao, gotovo svake godine smo bili finalisti Lige šampiona. Sada se cio evropski fudbal malo promijenio. Kada sam igrao u Italiji, Premijer liga je bila smiješna u poređenju sa italijanskim prvenstvom: bili su timovi treće kategorije. Danas imaju snažno prvenstvo i dominiraju - zaključio je Savićević.

Mančester junajted

Jednu od najboljih partija u karijeri popularni Genije odigrao je protiv jednog engleskog kluba Mančester junajteda u finalu evropskog Superkupa 19. novembra 1991. godine na “Old Trafordu”. Savićević je tada čuda pravio na terenu, ali “đavoli” su slavili sa 1:0 i osvojili trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana