Savićević kritikovao Piksija zbog Tadića: Ja bih drugačije postupio na njegovom mjestu

Tanjug
Savićević kritikovao Piksija zbog Tadića: Ja bih drugačije postupio na njegovom mjestu

BEOGRAD - Da sam bio na mjestu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija vratio bih kući kapitena reprezentacije Dušana Tadića poslije izjava po završetku meča sa Engleskom na Evropskom prvenstvu, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević.

Tadić nije bio starter na meču prvog kola grupe C na EP protiv Engleske (0:1), a u igru je ušao u 61. minutu.

On je poslije meča izjavio da je trebalo da počne ovu utakmicu, pošto smatra da je najbolji igrač u selekciji Srbije.

Tadić se kasnije izvinio selektoru i saigračima zbog ove izjave. Srbija je završila takmičenje na EP na posljednjem mjestu na tabeli grupe C sa samo dva boda.

-Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da je potreban svjež. Da u 36. godini da izjavu gdje kaže da je najbolji i da je najspremniji... Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kada sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije - rekao je Savićević u podkastu “Spotlajt”.

-Piksi je pogriješio što mu se nije zahvalio pred ovo EP. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao i trebalo je da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posleij već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor - dodao je Savićević.

On je potom otkrio šta je rekao Stojkoviću posle meča dvije selekcije u Podgorici u kvalifikacijama za EP.

-Ja sam Piksiju govorio poslije naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rješenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu - istakao je predsednik FSCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana