Sautgejt: Odlazim sa mjesta selektora Engleske ako ne osvojimo EURO

Tanjug
Foto: Telegraf

ERFURT - Ako ne pobijedimo, vjerovatno više neću biti ovde. Ovo bi mogla da bude poslednja šansa, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt uoči početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, prenosi AP.

Sautgejt ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA) do kraja godine.

“Mislim da polovina selektora odlazi poslije turnira - to je priroda međunarodnog fudbala”, rekao je Sautgejt u intervjuu za njemački Bild.

Sautgejt (53) je selekciju Engleske preuzeo 2016. godine. Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je prije tri godine u finalu EP poslije penala poražena od Italije.

“Ovde sam skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da se ne može uvijek stajati pred auditorijumom i govoriti: 'Molim vas, učinite još malo', jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti vjeru u vašu poruku. Ako želimo da budemo veliki tim, a ja želim da budem vrhunski trener, onda morate da pružite rezultate u velikim trenucima”, istakao je Sautgejt.

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom.

Engleska će prvi meč na EP odigrati 16. juna protiv Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana