Saša Keranović, trener Omarske: Nema straha od favorita

Darko Pašagić
Saša Keranović, trener Omarske: Nema straha od favorita

OMARSKA - Poslije 13 odigranih kola prvoligaškog karavana fudbaleri Omarske nalaze se na posljednjoj poziciji sa osam osvojenih bodova, a priliku da se pokrenu sa mrtve tačke imaće u nedjelju od 13.30 časova, kada na svom terenu dočekuju Rudar Prijedor, koji se bori za šampionsku titulu i povratak u premijerligaško društvo.

Pred komšijski okršaj šef stručnog štaba Omarske Saša Keranović svjestan je snage rivala, ali je naglašava da nema straha od favorita.

- Naš motiv u ovom susretu je da eventualnom pobjedom nastavimo borbu za opstanak, a “rudara” da sa bodovima ostanu u bici za titulu. Vidjećemo čiji će motiv biti jači - naglasio je Keranović.

On za ovaj susret ne može da računa na povrijeđenog kapitena Vladana Anđića i Dragoslava Jovičića, koji ima tri žuta kartona.

- Praktično cijelu jesen muku mučimo sa kartonima i povredama, tako da ovo za nas nije nikakva novost. Svjesni smo da nas protiv Prijedorčana očekuje izuzetno težak zadatak, ali moramo da pružimo i više od maksimuma, ako želimo da ostvarimo povoljan rezultat - nastavio je Keranović.

Ekipu je zajedno sa igračem Anandom Kreceljom preuzeo poslije osmog kola poslije odlaska dotadašnjeg trenera Zlatka Jelisavca.

- Do tada sam bio njegov pomoćnik i nastavili smo da se borimo kako znamo i umijemo. Teško je objasniti da imamo ovako mali broj bodova, kada se pogledaju naše igre. U dosadašnjem dijelu sezone niko nas nije nadigrao, ali uvijek nedostaje malo da susret završimo sa boljim rezultatom. Nekada je to dekoncentrisanost naših igrača pred golom protivnika, nekada i sreća, a nekada nešto treće. Nadam se da će se to promijeniti u nastavku sezone - rekao je Keranović.

Iako je Omarska na posljednjem mjestu vjeruje da se opstanak može obezbijediti.

- Želja nam je da u ova četiri preostala jesenja kola osvojimo što više bodova i da mnogo ne zaostanemo za ostalim protivnicima u borbi za opstanak. A, onda da tokom zimske pauze i priprema dobro zasučemo rukave - istakao je Keranović.

Smatra da bi ispadanje Omarske iz prvoligaškog društva bila velika šteta za fudbal Republike Srpske.

- Poznato je da naše domaće mečeve posmatra veliki broj navijača i na tome nam mogu pozavidjeti daleko veći klubovi pa čak i neki premijerligaši. Publika nam je veliki vjetar u leđa i pomaže nam ne samo navijajući. Iako praktično nemamo nekog značajnije sponzora uspijevamo da koliko-toliko normalno finansijski funkcionišemo, a za to su najviše zaslužni stanovnici Omarske i okolnih mjesta, prijatelji kluba, koji svojim donacijama omogućavaju da klub bude u eliti Srpske, gdje će nadam se ostati i naredne sezone - dodao je Keranović.

Domaći fudbaleri

Rijetko se koji klub, a pogotovo u prvoligaškom rangu može pohvaliti da je njegov prvi tim sastavljen uglavnom od domaćih fudbalera.

- U ovom trenutku više od 90 odsto naših igrača je ili poniklo u Omarskoj ili je iz okolnih klubova. Takva orijentacija kluba je već dugi niz godina i na tome svima u Omarskoj treba odati veliko priznanje - naglasio je Keranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana