Saša Kajkut, direktor Omladinske škole: Cilj stvaranje akademije

G.S.
Saša Kajkut, direktor Omladinske škole: Cilj stvaranje akademije

BANjALUKA - Saša Kajkut, novi direktor Omladinske škole fudbalskog kluba Borac imaće puno posla u narednom periodu. Brojni su planovi, sve sa ciljem da ova omladinska škola nastavi razvoj i da u budućnosti što više prvotimaca dolazi iz sopstvenog pogona.

Kajkut je prvo zahvalio na povjerenju.

- Nadam se da ću ga opravdati radom. Uvijek može bolje i trudiću se da, zajedno sa saradnicima, donosimo odluke koje će doprinijeti da omladinska škola nastavi napredak. Brojni su planovi i želimo da ih realizujemo kako bi djeca imala najbolje uslove. Želja je da Omladinska škola bude transformisana u akademiju. Najveća stavka je poboljšanje infrastrukture. Omladinska škola imaće četiri nova terena, oko stadiona FK BSK, a tu je i izgradnja internata - objasnio je Kajkut.

Kajkut ističe da je Borac prepoznat kao odlična sredina za razvoj fudbalskog talenta.

- Mi želimo da svako dijete i sa banjalučke regije, ali i šire, prihvatimo kao dio naše fudbalske porodice. Rad sa mlađim kategorijama zahtijeva puno odgovornosti. Rad, rad i samo rad. To je jedini put ka uspjehu. Kada se sjetim pomoćnog terena na kojem je trenirala moja generacija i kada poredim uslove za trening danas to su dva svijeta. Trenirali smo u pijesku, a bila nam je važna ljubav ka fudbalu. Iz moje generacije izašlo je nekoliko fudbalera koji su napravili odlične karijere. Danas je najveći problem za djecu veliki uticaj socijalnih mreža. Smatram da djeca gube previše vremena na društvenim mrežama, video-igricama, modernim tehnologijama - dodao je Kajkut.

Prisutan je i problem  koji stvaraju “lovci na talente”.

- Veliki problem su i brojni menadžeri koji roditeljima obećavaju kule i gradove, a često im pričaju nerealne priče. Spremni smo i sa tim da se uhvatimo u koštac i da zaštitimo djecu. Naša škola krcata je talentom i potencijal je ogroman. Mi ćemo se truditi da predanim radom zadržimo svako talentovano dijete. Želja nam da od njih napravimo dobre ljude i vrhunske sportiste te da stvorimo igrače koji će sutra biti nosioci igre seniorskog pogona FK Borac. Na nama je da radimo na tome - rekao je Kajkut.

Inače ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić novi je član Upravnog odbora fudbalskog kluba Borac. On je došao na prijedlog novog predsjednika Gorana Lukića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana