Samo jedan klub za koji je igrao Ronaldo nije mu čestitao 39. rođendan

GS
Samo jedan klub za koji je igrao Ronaldo nije mu čestitao 39. rođendan

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Kristiano Ronaldo danas slavi 39. rođendan, a među klubovima za koje je nastupao samo Real Madrid nije uputio čestitku Portugalcu.

 Sporting, Mančester Junajted,Juventus  i reprezentacija Portugalije uputili su čestitke putem društvenih mreža, ali ne i Kraljevski klub.

Ronaldo je najbolji strijelac u istoriji Real Madrida i najbolji je strijelac kluba svih vremena sa 451 golom, što je 119 pogodaka više od Benzeme koji je drugi najbolji strijelac Kraljevskog kluba ikada.

Ronaldo je s Realom osvojio 16 trofeja, od čega četiri Lige šampiona, a 2018. godine je za 100 miliona evra pojačao Juventus, nakon čega je još igrao za Mančester Junajted s kojim je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru raskinuo ugovor i prešao u Al Nasr.

Portugalac i sa 39 godina briljira i ove sezone je u dresu saudijskog Al-Nasra je u 25 utakmica postigao 24 gola uz 11 asistencija.

Sa 20 golova iz 18 utakmica u saudijskom prvenstvu je lider ispred mnogo mlađih vrhunskih strijelaca poput Karima Benzeme, Aleksandra Mitrovića...

U dosadašnjoj karijeri osvojio je 33 klupska trofeja, Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, a što se tiče individualnih priznanja posjeduje pet Zlatnih lopti, četiri Zlatne kopačke, najuspješniji je strijelac u Ligi šampiona i najuspješniji strijelac u istoriji fudbala, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana