Rosić: Naprijed će biti ozbiljan drugoligaš

D.D.
Foto: Nikola Kulaga

BANjALUKA – Osvajanje titule u Regionalnoj ligi grupa zapad kruna je dosadašnjeg rada nove uprave Fudbalskog kluba Naprijed. Banjalučki tim se nakon devet godina vraća u drugu ligu Republike Srpske sa željom da i u njoj bude važan faktor.

Naporan rad čelnika u protekloj godini i po oživio je klub iz Obilićeva koji je opet postao mjesto okupljanja mališana. Izgrađene su nove prostorije, renoviran teren, pokrenute mlađe kategorije a kruna svega je sjajan rezultat seniora i plasman u viši rang.

-Imali smo cilj da uđemo u viši rang i bili smo zaista sjajni. Ovaj rezultat nam daje satisfakciju za sav dosadašnji naporni rad i ulaganja. Zahvaljujemo se igračima, stručnom štabu, svim ljudima koji su nam pomogli i bili uz nas tokom ovog perioda. Ne mislimo na ovome stati. Siguran sam da će Naprijed biti ozbiljan drugoligaš a naš fokus će i dalje da bude omladinska škola da bude još bolja i masovnija- istakao je predsjednik Vladimir Rosić.

Najveće zasluge za rezultate idu igračima i stručnom štabu na čelu sa Nebojšom Anđelićem. Oni su u proljećnom dijelu šampionata ostvarili 12 pobjeda uz  jedan remi. 

- Titula je kruna zajedničkog rada svih u klubu, bili smo složni i kao porodica. Uprava je za godinu i po dana napravila sjajne uslove, renovirala teren i napravila nove prostorije. Igrači su naporno radili, bili maksimalno angažovani i to se osjetilo na terenu, gdje smo bili nesavladivi. Od tri najviša ranga u BiH samo je Krupa imala više 13 pobjeda u nizu, dok smo Zrinjski i mi imali po 11. Možemo da budemo ponosni na takav rezultat.  Sigurno da nam je drago da smo vratili klub u drugu ligu i hoćemo da Naprijed igra bitnu ulogu i u ovom takmičenju. Sješćemo sad sa upravom, analizirati ovu polusezonu i dogovoriti šta i kako dalje, ali sigurno je da nećemo biti posmatrači u višem rangu, već važan faktor- istakao je trener Anđelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana