Rival Borca u Ligi konferencija još nije kompletirao tim: Austrija znatno promijenila tim

G.S.
Rival Borca u Ligi konferencija još nije kompletirao tim: Austrija znatno promijenila tim

BEČ - Protivnik banjalučkog Borca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija Austrija iz Beča polako kompletira igrački kadar za novu sezonu. Nakon nekoliko značajnih odlazaka, u klubu su doveli nove igrače te uspjeli da zadrže iskusnog Rajnholda Ranftla.

Desno krilo koje je prošle sezone Šalke 04 pozajmio Austriji vraća se u Beč i potpisalo je ugovor do 2026. godine. Prošle sezone za Austriju je imao četiri gola i pet asistencija.

Ranftl je prešao iz LASK-a u Šalke 2021. za 650.000 evra, ali nikada nije uspio da se afirmiše u ovom klubu pa je raskinuo saradnju sa njemačkim timom.

- Ponosni smo što smo uspjeli da potpišemo ugovor sa Rajnholdom koji je bio veoma značajan igrač za nas. Uskoro očekujemo nove potpise - rekao je sportski direktor Manuel Ortlehner.

Prema najavama austrijskih medija, jedan od novih igrača bi trebalo da bude talentovani Moric Vels! Ovaj 18-godišnji ofanzivac je debitovao za Šturm sa 17 godina i do sada je upisao četiri meča u austrijskoj Bundesligi. Igrao je i protiv Dinama iz Kijeva u Kupu Evrope.

Vels je većinu vremena igrao za drugi tim Šturma. Tamo je postigao 12 golova uz 14 asistencija u 41 utakmici. Austrija je dobila bitku za ovog mladog igrača kojeg su željeli i gradski rival Rapid, te Herta i Bolonja.

Bečlije su takođe u pregovorima sa bivšim desnim bekom LASK-a Marvinom Pocmanom. Nedavno je istekao ugovor ovom 29-godišnjaku koji je prije Laska igrao za Rapid.

Ranije je trofejni klub doveo veliko pojačanje u odbrani. Tabor “ljubičastih” pojačao je hrvatski internacionalac i bivši junior Šalkea Tin Plavotić iz Rida. U dresu ovog tima odigrao je 29 mečeva u Bundesligi postigavši četiri gola. Plavotić je ponikao u Admiri, iz čijeg je omladinskog pogona prešao u juniorski tim Šalkea. Nakon Njemačke otisnuo se u Englesku, gdje je branio boje mladog tima Bristola, te Čeltenema i Barneta prije nego što se 2018. godine vratio u Austriju.

Prije njega u klub su stigli krilni napadač Silva Kani i lijevi bek Hakim Genuš, koji je u prošloj sezoni nastupao za Austriju Lustenau. Takođe, tu je i povratnik Filip Hosiner koji će raditi i kao trener.

Austrija i dalje ne odustaje od pojačanja pa su na listi želja Patrik Salomon (TVL Elektra), Samjuel Sahin Radlinger iz Rida te Mateus Taferner. Očekuje se da će u toku sljedeće sedmice bečki tim imati veći dio ekipe na okupu pa će u stručnom štabu Borca moći da skautiraju rivala.

Klub su za sada napustili kapiten Lukas Mil, ofanzivni vezista Nikola Dovedan, koji se dogovorio o saradnji sa novim njemačkim bundesligašem Hajdenhajmom, desni bek Georg Tajgl koji je još bez kluba, Armand Smrcka, te Doron Lajdner kojem je istekla pozajmica.

Takođe, moguće je da će klub napustiti Dominik Fic, Kristijan Frihtl, kojeg želi Union Berlin, te Matijas Braunder. Naravno, uz Harisa Tabakovića.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Austrije na programu je 27. jula u Beču, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.   

Čeka se Tabaković

Navijače Austrije najviše brine status napadača Harisa Tabakovića. Najbolji strijelac kluba nalazi se na meti nekoliko italijanskih timova. Zainteresovani su Fjorentina, Đenova i Frozinone i veoma lako je moguće da će promijeniti sredinu. Za sada pravih ponuda nije bilo, a Tabaković je prošle sezone na 28 utakmica za ovaj klub postigao 17 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana