Rival Banjalučana silovit na startu priprema: Enigma Tabaković

G.S.
Rival Banjalučana silovit na startu priprema: Enigma Tabaković

BEČ - Rival banjalučkog Borca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija bečka Austrija ostvarila je dvije pobjede na startu priprema, ali navijače najviše interesuje status najboljeg igrača kluba Harisa Tabakovića.

Iako se spominjalo interesovanje nekoliko italijanskih timova, među kojima je i Fjorentina, Tabaković je i dalje na pripremama. Austrijski mediji su pitali švajcarskog napadača bosanskih korijena da li ostaje u klubu.

- Trenutno mi je u fokusu samo Austrija i pripreme. Imam još dvije godine ugovora, osjećam se izuzetno prijatno u Beču i sa Austrijom, veoma sam srećan! Ali ne mogu da dam konačan odgovor na to pitanje. Ne mogu obećati da ću ostati. Svi znamo kako posao funkcioniše, koliko brzo može da se sve promijeni. Odluka je definitivno na klubu - poručio je Tabaković.

Austrija će već danas (subota) imati novu provjeru, a rival će da bude Horn, dok će glavnu provjeru pred nastup u Evropi imati 14. jula kada će im rival biti turski Galatasaraj.

Trener Mihael Vimer za sada na pripremama eksperimentiše pa je pružio šansu svim igračima u pobjedama nad Šremsom 5:1, te FAK 2:0. U drugoj utakmici u tim su se vratili Matijas Brauneder, Marvin Martins i Manuel Polster. Još se nije vratio samo golman Kristijan Frihtl, koji je u reprezentaciji Njemačke na Evropskom prvenstvu za mlade.

Protiv FAKA ekipa Austrije je igrala u formaciji 3-5-2. U prvom poluvremenu su igrali: Kos - Handl, Galvao, Majsl - Ranftl, Holand, Jukić, Genuš, Keleš - Tabaković, Fric. U drugom dijelu je trener potpuno promijenio tim i prešao u formaciju 3-4-3 pa su igrali: Vedl - Martins, Baltaksa, Plavotić - Pocman, Braunoder, Fišer, Polster - Gruber, Silva, Drame (od 70. Vučić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana