Real i Borusija igraju finale LŠ: Evropa čeka novog kralja

Glas Srpske
Real i Borusija igraju finale LŠ: Evropa čeka novog kralja

LONDON - Spektakl za kraj sezone! Sve oči fudbalskog svijeta biće usmjerene prema Vembliju i velikom finalu Lige šampiona u kojem se sastaju Real Madrid - Borusija Dortmund.

Real Madrid će juriti svoju 15. titulu šampiona Evrope. U dosadašnjih 17 finala imaju impresivnih 14 pobjeda i pokazuju šampionski mentalitet. Trener Karlo Anćeloti će šesti put voditi ekipu u bici za trofej. Dosad je osvojio četiri (po dva s Milanom i Real Madridom), dok je poražen samo u epskom finalu u Moskvi protiv Liverpula kad je njegov tim ispustio 3:0. Real Madrid je ove sezone bio silovit i u 12 mečeva nije doživio poraz. Ostvarili su devet pobjeda i tri remija.

- U finalu to ništa ne znači. Borba  za trofej donosi posebne emocije i igru živaca. Nadam se da ćemo mi biti smireniji i snalažljiviji. Svako finale je za mene posebno. Naravno da želim da pobijedim ko to ne želi ali moramo biti hladne glave. Imamo iskustvo, mladost i kvalitet sve su to naše prednosti koje treba da pokažemo na terenu, jer smo već igrali ovakve  mečeve - rekao je Karlo Anćeloti, trener Real Madrida.

I Borusija Dortmun je ove sezone bila odlična, eliminisala je velike favorite na svom putu do finala poput Pari sen Žermena i Atletiko Madrida.

Borusija Dortmund će igrati svoje treće finale. Titulu su osvojili 1997. godine kada su savladali Juventus, dok su 2013. poraženi od Bajern Minhena. Tada je u sastavu bio mladi Marko Rojs koji će na finalnoj utakmici protiv Real Madrida završiti bogatu karijeru. Za njega bi osvajanje titule bilo kruna karijere.

- Znam šta nas čeka. Njihovi igrači su navikli na ove trenutke, biće manje nervozni, ali to ne odlučuje da li ćete dobiti utakmicu ili ne. Imaju kvalitetne igrače na svakoj poziciji, igraju miran fudbal,  veoma visok presing, trče mnogo, ali nismo bez šansi. Moraćemo da budemo u vrhunskoj formi, u finalu vam treba i to malo sreće i, naravno, da iskoristite svoje šanse. Uradićemo sve da pobijedimo, imamo šanse ipak je jedan meč u pitanju. A zaista bi bilo fantastično da karijeru završim u omiljenom dresu s trofejom Lige šampiona. To će mi biti dodatni motiv da se pokažem u finalu - poručio je Rojs.

U Ligi šampiona ekipe su odigrale 14 mečeva. Real Madrid je ostvario šest pobjeda uz pet remija te samo tri poraza. Gol razlika je 24:19 u korist “kraljevskog” kluba.

Oproštaj legendi

Finalni meč Lige šampiona biće i oproštaj za dva fudbalska asa. U dresu Real Madrida karijeru će da završi Toni Kros, dok će se od fudbala oprostiti i Marko Rojs. Njih dvojica imaće veliki motiv da svoje ionako sjajne karijere završe sa trofejom i da u “penziju” odu kao šampioni Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana