Radnik počeo s radom: Sivac prvo pojačanje

D. D.
Radnik počeo s radom: Sivac prvo pojačanje

BIJELjINA - Povratnik u fudbalsku Premijer ligu BiH bijeljinski Radnik počeo je pripreme za nastup u elitnom rangu. Naredne sezone ekipa će imati glavni cilj da izbori opstanak, a pred stručnim štabom je težak zadatak.

Naime, u timu će biti dosta promjena. Do zaključenja ovog broja novi član ekipe postao je samo Eldar Sivac, desni bek Čelika koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača zeničkog tima. U završnoj fazi pregovora  su sa još nekoliko igrača, ali u Radniku ističu da ne žele ništa da spekulišu i dok igrači ne potpišu za klub, ne žele da otkrivaju njihova imena.

Trener Velibor Đurić je napravio plan priprema. Već odranije je poznato da će ekipa drugi dio priprema obaviti na Zlatiboru, a prije odlaska na srpsku planinu planirana su i dva kontrolna meča. U njima će šansu dobiti igrači da se dokažu i pokušaju da izbore mjesto u timu.

- Ostajemo u Bijeljini do 11. jula, nakon čega slijedi odlazak na Zlatibor. Tu ćemo odigrati tri ili četiri kontrolne  utakmice, a definitivni spisak rivala ćemo znati do odlaska na planinu. Ono što je jasno je da ćemo prvi meč odigrati protiv Borca na Gradskom stadionu 3. jula, dok još tražimo rivala za 10. jul. Generalka je planirana 17. jula protiv dobojske Sloge, naravno pod uslovom da ne budemo rivali u prvim kolima - istakao je trener Radnika.

U bijeljinskom timu su svjesni šta ih očekuje u narednoj sezoni jer će iz Premijer lige BiH ispasti četiri tima.

- Glavni cilj naredne sezone je svakako da izbjegnemo borbu za opstanak. Biće izuzetno teška sezona. Premijer liga BiH je nivo iznad Prve lige Republike Srpske, posebno sad kad će svaki meč biti značajan jer će elitni rang na kraju napustiti četiri ekipe. Zbog  toga moramo dobro da se pojačamo i uigramo kako bismo uspjeli da zadržimo status premijerligaša - dodao je trener Radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana