Radnik gost GOŠK-a u Gabeli: Skupo ćemo prodati kožu

Darko Pašagić
Radnik gost GOŠK-a u Gabeli: Skupo ćemo prodati kožu

BIJELjINA – Fudbaleri Radnika utakmicom prvog kola, koja se igra u subotu od 19.45 časova u Gabeli protiv GOŠK-a poslije dvogodišnje pauze vraćaju se na premijerligašku scenu čvrsto riješeni da na njoj dugo ostanu.

Međutim, biće to izuzetno teško, jer na kraju ove sezone dolazi do reorganizacije takmičenja, što praktično znači da će iz elite ispasti ne dva već četiri kluba. Toga je svjestan i šef stručnog štaba Bijeljinaca Velibor Đurić, koji je naglasio da će njegova ekipa ići iz utakmice u utakmicu i da je tokom duge sezone važan svaki gol i svaki bod u borbi za opstanak što je prioritetan cilj Radnika.

- Izuzetno cijenim i poštujem GOŠK, koji je prošle sezone upsio da obezbjedi opstanak, ali smatram da je njegova ekipa negdje u rangu sa našom i da nismo bez šansi na ovom gostovanju. Imali su dosta promjena u igračkom kadru, ali su ekipa sa kojom se možemo ravnopravno nositi – naglasio je Đurić.

Ono što brine kormilara Radnika je što na ovom  gostovanju ne može računati na sve fudbalere.

- Na put nije krenuo Filip Antonijević, koji se povrijedio na jednom od posljednjih treninga, a kao što je poznato nešto ranije smo ostačli bez Nebojše Gavrića, koji je u generalnoj provjeri protiv dobojske Sloge zaradio prelom vilice. To je za nas veliki hendikep, jer je Gavrić bio pravi vođa, ali i veliki stimulator za sve saigrače ne samo na terenu, već i van njega. On će biti van terena najmanje dva mjeseca, međutim, šta da se radi – nastavio je Đurić.

U ljetnjem prelaznom roku Radnik je napustilo devet fudbalera, a došlo čak, 11.

- Neki od njih su stigli u samoj završnici priprema i sve je to trebalo uskladiti. Neki još nisu ni u pravoj formi, tako da vjerujem da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji i jači što se tiče samog terena. Međutim, sada je najvažnije da u duelu protiv GOŠK-a, što skuplje prodamo kožu. Da li će to biti dovoljno za osvajanje bod(ov)a ostaje da se vidi. Najvažnije je da svi igrači tokom svih 90 minuta budu maksimalno fokusirani na teren, a vjerujem da će takva igra dati i rezultat – dodao je Đurić.

Treba istaći da će ovo biti i premijerni meč u Premijer ligi na kojem će biti primijenjena VAR tehonologija, koja će od ove sezone zaživjeti i u eliti BiH.

U prvom kolu Premijer lige BiH za sezonu 2024/25 snage će odmjeriti: subota: GOŠK – Radnik (18,45 časova), Željezničar – Široki Brijeg (21), nedjelja: Posušje – Igman (17,45), Sarajevo – Sloboda (21), ponedjeljak: Zrinjski – Sloga (21 čas), odgođeno: Borac – Velež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana