Radna atmosfera u Borcu, jesenjem šampionu Premijer lige

Darko Pašagić
Radna atmosfera u Borcu, jesenjem šampionu Premijer lige

BANjALUKA - Goran Lukić izabran je za novog predsjednika Borca na vanrednoj izbornoj Skupštini kluba, koja je održana u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Ovaj banjalučki privrednik je u aprilu prošle godine imenovan u Upravni odbor “crveno-plavih”, a samo devet mjeseci kasnije postao je prvi čovjek Banjalučana. On je šesti predsjednik Borca od početka 2016. godine kada je na čelo kluba poslije Draška Ilića imenovan Dejan Kusturić. Poslije njega čelni ljudi velikana iz Platonove bili su: Branko Kovačević, Vico Zeljković, Stojan Malbašić te Milan Tegeltija, koji je početkom ove godine podnio ostavku.

- Za mene je velika čast, ali ujedno i ogromna odgovornost što sam izabran za novog predsjednika. Ne želim da se razmećem krupnim obećanjima i moja želja je da pričam djelima. Puno toga se uradilo u proteklom periodu, a ispred nas je još mnogo posla. Daću sve od sebe da zajedno sa svojim saradnicima doprinesem daljem razvoju našeg sportskog velikana na terenu, ali i van njega. Borac je ponos Banjaluke i Republike Srpske i naša obaveza je da se trudimo da svakim danom klub napreduje - rekao je Lukić.

Sa novim predsjednikom klub nastavlja gdje je stao, a glavni ciljevi ostaju isti - borba za trofeje i dalji razvoj klupskih struktura. 

- U proteklom periodu napravljen je veliki iskorak na svim poljima. Sve je, rezultatski i infrastrukturno, podignuto na viši nivo, a na nama je obaveza da nastavimo ići u tom pravcu. Borac je iznad svih nas, a svi mi koji smo sada u klubu, nebitno na kojoj poziciji, moramo da se vodimo željom da bude bolji iz dana u dan. Želimo da nastavimo sa daljim razvojem infrastrukture na i oko stadiona, da nastavimo sa daljim razvojem omladinske škole te da rezultati našeg seniorskog pogona budu protkani trofejima. Imamo pregršt planova i na nama je da ih realizujemo - dodao je Lukić.

Uz novog predsjednika klub je dobio i novog direktora. Umjesto Aleksandra Mićića na ovu poziciju imenovan je dosadašnji direktor marketing službe Borca Dejan Čato.

I dok su članovi Skupštine birali novo rukovodstvo Banjalučani su predvođeni šefom stručnog štaba Vinkom Marinovićem otputovali za Antaliju, gdje će do 6. februara brusiti formu za nastavak sezone u kojoj žele da odbrane jesenju titulu i po treći put postanu šampioni BiH. Među putnicima bilo je 28 fudbalera. To su, golmani: Bojan Pavlović, Marko Milošević, David Stjepanović i Mladen Jurkas, te igrači: Slobodan Đekić, Ranko Jokić, Nikola Pejović, Maks Juraj Ćelić, Alen Jurilj, Stefan Fićović, Milan Makarić, Srđan Grahovac, Sebastijan Herera, Aleksandar Subić, Jovo Lukić, Zoran Kvržić, David Čavić, Stojan Vranješ, Jakov Blagaić, Enver Kulašin, Vasilije Terzić, Savo Šušić, Jovan Nišić, Damir Hrelja, David Vuković, Stefan Marčetić, Danilo Moconja i Petar Samardžija.

Raspored utakmica

Fudbaleri Borca će u Antaliji odigrati šest utakmica. Prvi rival 25. januara je ruska Baltika, a četiri dana kasnije jermenski Pjunik. Za drugi februar je zakazan susret sa austrijskim Tirolom, dok će dan kasnije Banjalučani odmjeriti snage sa ruskim Dinamom Mahačkala. Posljednje dvije utakmice biće odigrane istog dana, 5. februara kada će protivnici biti poljsko Podbredskidzje i bugarski Krumovgrad. “Crveno-plavi” su već odigrali jedan kontrolni susret u kojem su savladali prvoligaša BSK sa 8:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana