Raća Petrović: Borcu od srca želim prolazak dalje

Darko Dragičević
Raća Petrović: Borcu od srca želim prolazak dalje

NIKOZIJA - Jedan od najpoznatijih fudbalera Apoela svakako je iskusni Radosav Raća Petrović. Nekadašnji reprezentativac Srbije koji je dres "orlova" oblačio čak 44 puta u periodu od 2009. do 2015. godine postigao je i gol za svoj tim protiv Borca u 24. minutu utakmice drugog kola Lige konferencije koji je bio poništen jer je VAR pokazao da se nalazio u ofsajdu.

- Nikada nije lepo kada se izgubi kući pogotovo u Evropi. Ovde su očekivanja navijača najviša pogotovo posle prošle sezone kada smo osvojili titulu koja se čekala pet godina. Ruku na srce, imali smo dosta promena u timu tokom leta, ali to ne može da bude izgovor jer smo u oktobru, ali ovo nam je već treći trener ove sezone. Promenjeno je dosta igrača letos i očigledno je da još nismo pronašli neki balans u igri. Što se tiče utakmice sa Borcem, kao i mnoge utakmice koje vidite u prvim kolima i kvlaifikacijama, mogu da ode na jednu ili druge stranu. Jedan gol može da presudi kao i večeras. Istina je da smo imali više loptu u svom posedu, više kornera, više centaršuteva sa strane, ali nismo uspevali da dođemo do neke konkretnije i izglednije šanse. Borac je to kaznio i možemo samo da im čestitamo na pobedi - izjavio je Petrović.

Vjeruje da njegov tim može izboriti narednu rundu takmičenja što je poželio i svom večerašnjem protivniku.

- Imamo jedan bod i nadamo se da možemo da prođemo. Borac ima četiri boda i izgledne šanse. Ne znam kakav raspored ima u nastavku takmičenja, ali s obzirom da od 36 ekipa 24 idu dalje sve ekipe imaju matematičku šansu da prođu dalje. Borac je čvrsta ekipa što smo videli i nakon meča prvog kola protiv Panatinaikosa. Gledao sam ih i protiv PAOK-a, manje-više gledali smo sve njegove utakmice. Ima iskusne igrače, mnoge od njih poznajem jer sam igrao protiv njih ranije i verujem da prođe u narednu rundu što mu i želim od srca - naglasio je Petrović.

Priznao je da se navikao na novu poziciju u timu. Naime, ranije je bio defanzivni vezni igrač dok je sada štoper.

- Igram tu poziciju poslednjih nekoliko godina, a to je zbog hitrine (hahaha). U Sportingu sam počeo da igam povremeno kada je bila potreba za tim i malo po malo navikavao sam se. Žao mi je što nisam igrao fudbal pre jedno 40 godina da spustim štucne i igram libera možda bi bilo puno lepše (hahaha). Kada je ekipa funkcioniše nije toliko komplikovano, jeste veća odgovornost, ali navikne se igrač uz dobar rad i dobru pripremu može to da funkcioniše. Igrao sam cele prošle sezone na toj poziciji, bili smo prvaci i mislim da može još, ali trudićemo se da to još popravimo - naveo je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana