Publika će prvi put gledati utakmicu Lige šampiona pod zatvorenim krovom (FOTO)

GS
Foto: Real Madrid

UEFA je odobrila zahtjev Real Madrida da odigra revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv RB Lajpciga pod zatvorenim krovom stadiona Santiago Bernabeu.

Ovo će biti prva utakmica Real Madrida u Ligi šampiona koja će se igrati sa spuštenim krovom, što je promjena u odnosu na prethodne utakmice na otvorenom u grupnoj fazi.

Odluka je donesena tokom jutarnjeg sastanka na kojem su predstavnici UEFA-e dali zeleno svjetlo za zatvaranje krova, a Real je već tokom sezone neke utakmice španske La Lige igrao u tim okolnostima.

Stadion u Madridu je rasprodan još prije dvije sedmice, a na južnoj tribini stadiona planirana je posebna koreografija povodom 122. rođendana Real Madrida: "1902 – 2024. Kraljevi Evrope", pisaće na koreografiji navijača Reala.

Osim zatvaranja krova, UEFA je takođe dopustila da se trava zalijeva nakon zagrijavanja i na poluvremenu kako bi se osigurali optimalni uslovi za igru.

Real je u prvom meču kao gost pobijedio 1:0, a utakmica se igra večeras u 21 sat.

The Santiago Bernabéu's roof will be closed tonight for the match against RB Leipzig. [@nuevobernabeu] pic.twitter.com/d0dtddEvHG

— Castle of Madridistas (@CastleMadrid) March 6, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana