Prvenac Teodorovića: Nadam se da ulazim u seriju golova

D. D.
Foto: Fk Voždovac

BEOGRAD - Fudbaleri Voždovca izgubili su u prošlom kolu Super lige Srbije od TSC-a 1:3, ali daleko od toga da su ostavili loš utisak. Zmajevi su prikazali vjerovatno najbolju igru u proljećnom dijelu sezone, a posebno se istakao Danilo Teodorović.

Mladi napadač iz Banjaluke je na postigao prvi pogodak na zvaničnim utakmicama u dresu Voždovca.

-Osjećanja su pomiješana, srećan sam zbog gola, ali rezultat nije bio dobar. Pogodak mi znači, međutim, uvijek na prvo mjesto stavljam ekipu i više bih volio da smo osvojili tri boda. Nadam se da je ovo početak moje golgeterske serije i da ćemo se u budućnosti radovati pobjedama - počeo je centarfor beogradskog tima i nastavio:

-Svi mi napadači hranimo se golovima. Lagao bih kada bih rekao da mi nije pao kamen sa srca. Ne želim da se zaustavim, nadam se golu već u narednom kolu, pa u onom iza i tako redom – dodao je.

Nijednom golgeteru ne prija period bez pogodaka, a u tim trenucima važno je imati pravi oslonac.

-Uvijek sam osjećao podršku i povjerenje, kako od trenera, saigrača i svih u klubu i na tome sam veoma zahvalan. Sve ovo vrijeme trenirao sam maksimalno, tako ću i nastaviti, jer vjerujem u naporan rad. Kod mene na terenu ne postoji rezerva, uvijek dajem sve od sebe, idem agresivno u svaki duel i mislim da to ljudi znaju da cene - rekao je Teodorović.

Prelaskom u Voždovac 20-godišnji fudbaler dobio je priliku da igra protiv najkvalitetnijih timova u zemlji.

-Pozicija na tabeli govori sve o ekipi iz Bačke Topole, imao sam dobar nastup protiv njih tokom zimske pauze. Neću reći da mi leže, ali očigledno sam posebno motivisan protiv njih. Srećan sam što mogu da kažem da sam ove sezone igrao protiv Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i što sam imao zavidnu ulogu i minutažu. Takvi rivali te tjeraju da pružiš najbolje od sebe. Osjećam da napredujem svakog dana i mislim da je to najbitnije - smatra talentovani napadač.

Bez obzira na to što je dugo čekao da postigne prvenac, Teodorović je asistencijama učestvovao u dobrim rezultatima svog tima, a mrežu je pogađao u prijateljskim duelima.

-Nisam pogađao u prvenstvu, ali sam dao nekoliko golova u prijateljskim utakmicama. Verujem da me je i to održalo u dobrom ritmu. Asistencija je nekada pola gola, mada sam ja više navikao da budem egzekutor. Svaki dobar potez daje na samopouzdanju pa tako i dodavanje saigračima za pogodak. Moje je bilo da ne odustajem, da se borim i čekam priliku. I sada je isto, ne mijenja se ništa u pristupu - uvjerava fudbaler Zmajeva.

Teodorović je prošlog ljeta stigao na Krov iz redova Crvene zvezde.

-Nisam imao problem sa privikavanjem na novu sredinu, po prirodi sam društven tip. Prethodno sam bio u Zvezdi gdje sam se takođe lako uklopio. U Voždovcu sam stekao drugare, imamo dobru hemiju, klub je odlično organizovan i imam sve što mi je potrebno za kvalitetan rad i razvoj - kaže „devetka“ kluba iz Braće Jerković.

Iako je tim sa Dušanovca ubjedljivo najmlađi u elitnom rangu srpskog fudbala, bez problema je izborio plasman u plej-of, gdje želi da nastavi u dobrom ritmu.

-U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo. Mislim da je to sportski, a ko nema takmičarski mentalitet i predaje se prije početka, onda vjerovatno nije za fudbal. Rasterećeni smo, što više bodova osvojimo to će biti bolje - rekao je mladi centarfor i dodao da ima svoje snove, ali čovjek treba da bude skroman i sa obje noge na zemlji.

-Idem korak po korak. Na prvom mestu mi je Voždovac i sljedeća utakmica na kojoj želim da dam gol i da pobijedimo. To bi me usrećilo – naglasio je.

Golgeter ističe da ne želi nikoga da kopira od igrača na svojoj poziciji, ali veoma cijeni napadače srpske reprezentacije.

-Nisam se nikad opterećivao da kopiram nekoga ili imitiram. Nije lako postizati golove i pogotovu održati se na visokom nivou. Veoma cijenim srpske napadače, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića - zaključio je Danilo Teodorović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana