Prva “trojka” Sloge ove sezone: Široko od Vidića

Milan Zubović
Prva “trojka” Sloge ove sezone: Široko od Vidića

DOBOJ - Fudbaleri Sloge ostvarili su prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone, pošto su na svom terenu slavili protiv ekipe Širokog Brijega sa 1:0.

Sloga je bolje otvorila duel. Srđan Grabež je već u petom minutu uposlio Dejana Vidića, koji je šutirao pored gola.

Dva minuta kasnije uzvratili su gosti, Miroslav Iličić je pokušao, ali je Bojan Pavlović bio na visini zadatka.

Igrao se 22. minut kada je Vidić imao veliku šansu nakon greške Bože Prusine, ali je napadač Sloge šutirao preko gola. Samo minut kasnije Vidić je bio mnogo snalažljiviji i na asistenciju Zorana Karaća pogodio za 1:0. I VAR je potvrdio da je sve bilo regularno.

Sloga je i nakon gola bila bolji tim, ali je ipak sa minimalnom prednošću otišla na odmor. U nastavku meča, u 59. minutu, Filip Taraba zbog udaranja Tonija Jovića te nakon VAR intervencije, igrač gostiju je isključen.

U 65. minutu Momčilo Mrkajić, koji samo što je zamijenio Dejana Vidića, imao je priliku da poveća prednost svoje ekipe, ali je lopta završila pokraj desne stative.

VAR je radio i u 86. minutu kada je Dejan Popara, prvotimac domaćih morao prije vremena na “tuširanje”.

- Presrećan sam zbog pobjede s obzirom da smo je dugo čekali - rekao je Vlado Jagodić, trener domaćih.

Ostali rezultati strijelci šestog kola: Sloboda - Velež 1:1 (Janketić 90+2 - Halilović 32), Sarajevo - Posušje 2:2 (Gulijašvili 19, Pavičić 90+2 - Marić 79, 2:2 Vrgoč 90+5), Zrinjski – Borac igrano sinoć, GOŠK – Željezničar večeras od 18 časova.

Parovi sedmog kola, koje se igra 21. i 22. septembra: Posušje – Radnik, Borac – Sarajevo, Željezničar – Zrinjski, Široki Brijeg – GOŠK, Velež – Sloga (D), Igman – Sloboda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana