Prošlogodišnji finalista ispao iz Kupa Srpske

D. P.
Prošlogodišnji finalista ispao iz Kupa Srpske

LAKTAŠI – Fudbaleri Laktaša neće ponoviti uspjeh iz prošle sezone, kada su stigli do finala Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić", pošto ih je već osmini finala zaustavio premijerligaša, Zvijezda 09, koji je kao gost slavio sa 2:0.

Iako su se nadali pobjedi izabranici Miljana Bajića već od desetog minuta bili su u rezultatskom zaostatku pošto je mrežu Dragana Tadića pogodio Sedad Subašić.

Napadali su domaći, ali bez rezultata, a drugi pogodak za goste iz etno-sela Stanišići postigao je srpski internacionalac Krsta Đorđević u 86. minutu.

Među osam se plasirao i drugoligaš Tekstilac iz Dervente, koji je na svom stadionu savladal Slobodu sa 3:1.

Ivo Mendeš da Silva već u drugom minutu zatresao je mrežu Mrkonjićana. Kako su počeli prvo poluvrijeme tako su Dervenćani ušli i u nastavak susreta. Takva igra urodila je plodom u 50. minutu, kada je na 2:0 povisio Matej Tadić.

Daleko bolju igru tokom cijelog susreta Dervenćani su krunisali i trećim pogotkom, a strijelac je u 77. minutu bio Stiven Mariaga Teheda. Poraz prvoligaša sa stadiona "Luke" ublažio je Mihajlo Živković u 89. minutu.

Rezultati i strijelci ostalih utakmica: Sloga (Srbac) – Borac (Kozarska Dubica) 2:4 (Bundalo 86, Šervel 88 – Pralica 8, 66. penal, Lončar 80, Malbašić 90+3), Drina (Zvornik) – Sloga (Doboj) 0:1 (Starčević 64).

Od 18 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini igra se duel između Radnika i Borca iz Banjaluke, a tri meča su odgođena.

U njima će se sastati: Podrinje (Janja) – Famos (Istočna Ilidža) – igra se 11. oktobra, Leotar (Trebinje) – Kozara (Gradiška) – 18. oktobar i Sutjeska (Foča) – Rudar Prijedor – 25. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana