Pročitajte oproštajno pismo Gareta Sautgejta

GS
Pročitajte oproštajno pismo Gareta Sautgejta

Uoči Eura, engleska javnost bila je podjeljena. Na jednom tasu bio je Garet Sautgejt ziheraš koji mora da ide, na drugom Garet Sautgejt koji je podigao ljestvicu engleske reprezentacije i koji treba da ostane.

Ovaj drugi stav, uprkos neatraktivnom fudbalu ojačao je nakon što je Garet, uprkos nimalo atraktivnom fudbalu, uveo Gordi Albion u novo finale kontinentalnog takmičenja.

 Licitiralo se prije sudara sa Španijom, da li će u slučaju da izgubi još jednu borbu za trofej ostati, provjravalo da će i u tom slučaju voditi Englesku na Mundijal 2026. godine, ali nakon što je Španija surovo stala na put onome što Engleska čeka skoro 60 godina, Sautgejt je sam rekao da je kraj!

- Kao ponosnom Englezu, čast mi je što sam igrao za Englesku i što sam vodio Englesku. To je za mene bilo sve na svetu i u to sam uložio cijelog sebe. Ali vrijeme je za promenu, za novo poglavlje. Nedjeljno finale protiv Španije bila je moja posljednja utakmica u ulozi selektora Engleske..., napisao je Sautgejt, pa nastavio: 

- Pridružio sam se Asocijaciji (FA), rešen da unapredim engleski fudbal. U to vreme, uključujući osam godina na mjestu selektora, podržavali su me bruljantni ljudi koji zaslužuju moju najdublju zahvalnost. Nisam pored sebe mogao da poželim boljeg čovjeka od Stiva Holanda. On je jedan od najtalentovanijih stručnjaka svoje generacije.

Nakon zahvalnosti, o reprezentaciji.

- Imao sam privilegiju da vodi veliku grupu igrača u 102 utakmice. Svaki od njih bio je ponosan što nosi Tri lava na dresu i dali su Engleskoj na toliko načina. Tim koji je otišao u Njemačku bio je pun mladih talenata koji mogu da podignu trofej o kojem svi sanjamo. Toliko sam ponosan na njih i nadam se da ćemo stati iza igrača i tima u Sent Džorž parku i FA-a koji teži da unapređuje engleski fudal svakodnevno i razumije moć fudbala da pokrene pozitivnu promjenu.

- Posebnu zahvalnost dugujem stručnom štabu koji je fudbalerima i meni pružio bezuslovnu podršku u poslednjih osam godina. Njihov naporan rad i posvećenost inspirisali su me svaki dan i na tome sam im zahvalan - briljantan tim stoji iza tima.

Sautgejt je, ma koliko Englezi šizeli od predefanzivnog pristupa ekipe sa nevjerovatnim napadačkim potencijalom, ipak vratio naciji vjeru da se vraća kući.

- Imamo najbolje navijače na svijetu. Njihova podrška mi je značila sve na svijetu. Ja sam navijač Engleske i uvijek ću biti. Radujem se što ću gledati i salviti nove uspomene koje će ovi igrači praviti, povezivati i inspirisati naciju.

"Englsko, hvala ti!"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana