Problemi na startu Druge lige Srpske: Gosti stigli u Žeravicu, a od domaćina ni traga

Darko Pašagić
Problemi na startu Druge lige Srpske: Gosti stigli u Žeravicu, a od domaćina ni traga

BANjALUKA - Tek što je počelo takmičenje u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa zapad, odmah problemi jer susret u Žeravici između domaćeg Jedinstva i Poleta 1926 iz Broda nije odigran.

Danima pred početak prvenstva se šuškalo da će Žeravičani odustati od takmičenja, jer nemaju ekipu, ali niko se iz ovog kluba nije zvanično obratio u Fudbalski savez Republike Srpske. Zbog toga su i delegirana službena lica za meč prvog kola, gosti iz Broda su došli na stadion Sportskog centra “Drago Kovačević” u Žeravici, ali u vrijeme početka meča od domaćina ni traga, ni glasa. Zajedno sa arbitrima su čekali rivala 15 minuta, a onda je sudija odsvirao kraj i jasno je da će Jedinstvo ovu utakmicu izgubiti službenim rezultatom 0:3. Ovo je sigurno i signal da Žeravičani najvjerovatnije neće igrati u ovoj sezoni te da će Liga ostati okrnjena, sa 17 klubova. Kakve će posljedice snositi zbog ovog čina, ostaje da se vidi, ali je jasno da su se takmičarski organi FS Republike Srpske odmah na startu takmičenja našli u velikim problemima.

Uz ovaj susret, nije odigran ni onaj u Omarskoj u kojem je doskorašnji prvoligaš trebalo da ugosti povratnika među drugoligaše, banjalučki Lauš. Međutim, dan ranije Omarščani su igrali prijateljski meč sa juniorima beogradske Crvene zvezde (3:3), tako da je ovaj duel odgođen za sutra od 17.30 časova.

Prvo kolo donijelo je nekoliko iznenađujućih rezultata. To se, prije svega, odnosi na veoma ubjedljiv poraz nekadašnjeg šampiona BiH i doskorašnjeg prvoligaša Alfa Modriče na svom terenu od Borca iz Šamca (0:4), te remije dvije prvoplasirane ekipe iz prošlog prvenstva, Sloge i Crnog vrha na svom terenu. Trnjani, kojima je pred početak susreta uručen pehar, nisu uspjeli da slome otpor Čelinca igrajući 0:0, dok je istim rezultatom završen i susret u Jaružanima, gdje je Crni vrh ugostio FSA Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana