Pripreme Veleža iz Nevesinja: Jovanoviću kormilo

D. P.
Pripreme Veleža iz Nevesinja: Jovanoviću kormilo

NEVESINjE - Sa pripremama je počeo i prvoligaš Velež, koji se u elitu Srpske vratio poslije 26 godina. Iako se očekivalo da ih obavi dosadašnji šef stručnog štaba Mijat Mišeljić, koji je na kormilu Veleža bio četiri godine (u tri mandata ukupno 14), to se nije desilo, jer je za novog kormilara imenovan Marko Jovanović.

Vranjanin, koji ima 36 godina, iza sebe već ima pozamašno iskustvo i rad u brojnim klubovima, počevši od svog Dinama iz Vranja, gdje je radio kao direktor omladinskog pogona i asistent prvog trenera, pa preko Vojvodine, gdje je bio član stručnog štaba, Radnika iz Surdulice, gdje je bio asistent i Metalca u Srbiji. Radio je i u Albaniji, kao asistent u Luftetariju, gdje se kasnije vratio kao prvi trener pa u Kuksiju i Partizaniju iz Tirane, gdje je bio asistent, a jedno vrijeme i prelazno rješenje do imenovanja novog trenera. Bio je trener grčkog Panačaikija, radio je i kao direktor omladinskog pogona Budućnosti iz Podgorice, gdje je bio i asistent u seniorskom timu, a kao asistent je radio još i u crnogorskom Titogradu, Petrovcu i Dečiću. Prošle sezone se vratio u Srbiju, gdje je prvo bio asistent u Novom Pazaru, a u proljećnom dijelu sezone je bio trener Mladog Radnika iz Požarevca.

Na prvom okupljanju bila su prisutna 23 fudbalera, a novom šefu stručnog štaba javili su se: Miloš Zurovac, Goran Prodanović, Miljan Petković, Darko Repović, Milko Radović, Sergej Prodanović, Srđan Drašković, Miljan Gutić, Dejan Popović, Mićo Vukanović, Vaso Kilibarda, Đorđe Kljakić, Miljan Vukosav, Dejan Jeremić, Marko Milošević, Nikolas Pantić, Tibor Jokanović, Blagoje Pejčić, Miloš Ratković, Gavrilo Jonlija, Đorđe Andrijašević, Vidak Bratić i Danilo Telebak.

Predsjednik kluba Žarko Laketa naglasio je na prozivci da igranje u Prvoj ligi zahtijeva mnogo ozbiljniju organizaciju kluba u svakom pogledu, ali da će uprava učiniti sve da Velež postane stabilan prvoligaš uz orijentaciju na afirmaciju mladih fudbalera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana