Prijatelji lopte 17. put na stadionu kraj Ćehotine

Srna
Foto: Ilustracija

FOČA- Na Gradskom stadionu u Foči od 28. do 30. jula biće održan 17. Međunarodni omladinski turnir "Fudbal frends" na kojoj će učestvovati takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, najavili su organizatori.

Na turniru će učestvovati "Crvena zvezda" i "Vojvodina" iz Srbije, "Rijeka" iz Hrvatske, "Akademija Pandev" iz Sjeverne Makedonije, nikšićka "Sutjeska", te "Borac", "Željezničar" i fočanska "Sutjeska" iz BiH.

Titulu prijateljstva osvojenu prošle godine braniće klub iz Banjaluke.

Turnir će početi 28. jula četvrtfinalnim susretima. Prva utakmica biće odigrana od 16.00 časova, a svečano otvaranje planirano je u 19.15 časova.

Polufinalni susreti biće igrani 29. jula, a finale 30. jula u 20.00 časova.

Sastavni dio "Fudbal frendsa" je okrugli sto koji ove godine nosi naziv "Fudbalska akademija - drugo ime za budućnost", a biće organizovan 29. jula u 12.00 časova u Centru za kulturu i informisanje.

Najavljeno je da će okruglom stolu prisustvovati predstavnici fudbalskih saveza zemalja iz kojih dolaze učesnici turnira, a među njima i nekadašnji poznati fudbaleri Vladimir Petrović Pižon i Goran Pandev.

Ovo prestižno takmičenje fudbalskih talenata, na kojem su stasavali brojni danas poznati igrači, poput Marka Grujića, Sergeja Milinkovića Savića, Rada Krunića, Strahinje Pavlovića, Mijata Gaćinovića, do sada su osvajali "Rijeka" tri puta, "Crvena zvezda", "Budućnost" i "Njukasl" po dva puta, dok po jednu titulu imaju "Vardar", "Groclin", "Dinamo", "Svonsi", "Olimpija", "Maribor" i "Borac".

Turnir organizuju Asocijacija Fudbal frends i Fudbalski klub "Sutjeska", pod pokroviteljstvom opštine Foča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana