Preminuo legendarni španski trener

GS
Foto: Twitter

Arsenio Iglesijas, legendarni trener Deportiva i Real Madrida, preminuo je jutros u La Korunji u 92. godini.

Odlazi jedan od najboljih španskih trenera, koji je ispisao istoriju i oblikovao Superdepor, jedan od onih timova koji će se uvijek pamtiti i koji su obilježili jednu eru, napisala je Marka.

– Ovo je izuzetno tužna vijest za sve sportiste i za cijeli svijet fudbala. On je bio jedan od ključnih djelova Superdepora – rekao je Miroslav Đukić za Radio MARCA, piše Sportal.

Iglesijas je rođen 24. decembra 1930. u Arteiku, bio je fudbaler i trener, a njegova trenerska karijera počela je 1970. kada je odveo Deportivo u Prvu ligu. Zatim je četiri sezone vodio i Herkules, kao i Saragosu, prije nego što se vratio u Deportivo da proslavi svoj najsjajniji period. Njegovi uspjesi u galicijskom klubu doveli su ga do trenera Real Madrida 1996. godine kada je zamjenio Horhea Valdana sredinom sezone.

– Lendoiro je bio graditelj, ali je Arsenio nadzirao taj nezaboravni tim sa taktičkom mudrošću: Superdepor. Ne morate da se mnogo trudite da izdeklamujete postavu: Lianjo, Rekarte, Ribera, Đukić, Albistegi, Nando, Mauro, Aldana, Fran, Bebeto i Klaudio. Formirao je gotovo neprobojan blok. Tri centralna beka, trkači i veoma moćan centralni vezni igrač su tokom mnogih mečeva pretvorili golmana u gledaoca. Sigurnost prije fantazije – piše Marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana